Zilele Tineretului Ortodox în Episcopia Caransebeşului

În perioada 1-3 februarie au fost organizate, cu binecuvântarea Preasfinţitului Părinte Lucian, Episcopul Caransebeşului, „Zilele Tineretului Ortodox“. În cadrul evenimentului, organizat pentru prima dată în Episcopia Caransebeşului, au avut loc manifestări cu caracter duhovnicesc, cultural şi artistic la care au participat peste 200 de copii şi tineri de la mai multe centre de tineret din cuprinsul eparhiei.

Manifestările au fost prilejute de sărbătorirea, la praznicul Întâmpinării Domnului (2 februarie), a Zilei Mondiale a Tineretului Ortodox, instituită în anul 1992 de către Adunarea Generală a Syndesmos – Organizaţia Mondială a Tineretului Ortodox. „Zilele Tineretului Ortodox“ au debutat duminică, 1 februarie, prin participarea în număr mare a membrilor centrelor de tineret din eparhie la Sfânta Liturghie în bisericile parohiale din mai multe oraşe. Au fost organizate primele evenimente culturale şi cu caracter duhovnicesc la Oraviţa şi Moniom.

Luni, 2 februarie, a fost un nou prilej pentru copii şi tineri de toate vârstele de a se reuni la Sfântul Liturghie şi de a se împărtăşi cu Sfintele Taine. Manifestări specifice au avut loc la Bocşa, Caransebeş şi Anina.

Manifestările de anul acesta au culminat cu evenimentul de marţi, 3 februarie, când peste o sută de copii şi tineri, alături de aproximativ 30 de preoţi, profesori, voluntari şi părinţi, s-au reunit la Mănăstirea Nera din judeţul Caraş-Severin. Au fost prezente delegaţii de pe întreg cuprinsul eparhiei. După oficierea unei slujbe de mulţumire în bisericuţa cu hramul Sfânta Cuvioasă Parascheva a mănăstirii, reprezentantul Centrului eparhial a vorbit celor prezenţi despre scopul întâlnirii şi a transmis mesajul de încurajare şi de binecuvântare al Preasfinţitului Părinte Lucian. A urmat o agapă oferită de obştea Mănăstirii Nera, iar în continuare tinerii au avut bucuria să îl aibă în mijlocul lor pe părintele Teofan Munteanu, duhovnicul mănăstirii, care a răspuns întrebărilor celor prezenţi. La final, tinerii au vizitat complexul monahal şi, beneficiind de vremea frumoasă de afară, au petrecut în comuniune unii cu alţii, plănuind deja următoarele întâlniri comune.

 

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns