Vizite pastorale la misiuni ortodoxe românești din Statele Unite ale Americii

După mai bine de patru luni de restricții, Înalt­prea­sfințitul Părinte Nicolae, Mitropolitul ortodox român al celor două Americi, a vizitat vineri, 31 iulie, și sâmbătă, 1 august 2020, Misiunea „Sfântul Ierarh Calinic de la Cernica” din Fredericksburg, Virginia, Statele Unite ale Americii, cu prilejul instalării noului  paroh, în persoana preotului Ionel Sătnoianu, se arată pe site-ul ­mitropolia.us. Ierarhul a săvârșit sâmbătă Sfânta Liturghie înconjurat de un sobor alcătuit din părintele Daniel Ene, protopop al Coastei de Est a SUA; ­părintele Ionel Sătnoianu, noul preot paroh; părintele Ștefan Drăgoi de la Misiunea românească din Norfolk; și părintele Marius-Mihai Lazăr de la ­Misiunea „Sfinții Martiri Brâncoveni” din Fairfield, Connecticut.

„Icoana Maicii Domnului cea Milostivă pe care o vedem pe iconostasul acestei biserici prezintă dragostea reciprocă a Maicii și a Fiului. Maica își îmbră­țișează Fiul cu dorința de a-L proteja, Fiul răspunde dragostei Maicii. Dar în această îmbrățișare strânsă descoperim taina dragostei Maicii și a Fiului, dragoste care a răscumpărat lumea. Este taina jertfei, a dragostei răstignite pentru a-l mântui pe omul îndepărtat de la fața lui Dumnezeu. Maica Domnului ține în brațe pe Răscumpărătorul. Ea este cea Milostivă, cea care L-a dăruit lumii pe Fiul ei pentru ca lumea să fie mântuită”, a spus Înaltpreasfinția Sa în cuvântul de învățătură.

Periplul misionar a continuat duminică, 2 august 2020, la Misiunea „Nașterea Maicii Domnului” din Norfolk, Virginia. Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Nicolae a săvârșit Sfânta Liturghie, iar la final l-a instalat pe părintele Ștefan Drăgoi ca preot paroh al misiunii.

Un nou stareț la mănăstirea
românească din Middletown

Sfântul Cuvios Dimitrie cel Nou a fost prăznuit la mănăstirea ortodoxă română din Middletown, New York, care și-a sărbătorit cu anticipație hramul, duminică, 25 octombrie. Cu acest prilej, Înaltpreasfințitul Părinte Nicolae, Mitropolitul ortodox român al celor două Americi, l-a instalat pe protosinghelul Ieremia Berbec ca stareț al acestui așezământ monahal, informează mitropolia.us.

Bucuria duhovnicească a început încă de sâmbătă, 24 octombrie 2020, cu slujba Vecerniei unită cu Litia săvârșită de Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Nicolae, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi.

A doua zi, în Duminica a 23-a după Rusalii, ierarhul a oficiat Sfânta Liturghie. În cuvântul de învățătură, Înaltpreasfinția Sa a vorbit de­spre viața Sfântului Cuvios Dimitrie cel Nou, îndemnându-i pe cei prezenți să aibă grijă de suflet și să cultive virtuțile creștine.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns