Un nou locaș de rugăciune pentru românii din Germania

Înaltpreasfințitul Părinte Serafim, Mitropolitul Germaniei, Europei Centrale și de Nord, a participat sâmbătă, 16 martie, la o întâlnire cu reprezentanţii Bisericii Catolice din Landul Thüringen (centrul Germaniei), pentru achiziționarea Bisericii „Christ Königs Kirche” din Gotha pentru comunitatea românească din acest land, se arată pe site-ul mitroopolia-ro.de.

Ierarhul, însoțit de către dr. Rudolf Maternik, ing. Marius Teofil Tarnovetchi și diaconul Dumitru Dura, a purtat discuții cu dele­gația Bisericii Catolice, formată din preotul Wigbert Scholle din Gotha și Jörg Eberhard, șeful Departamentului juridic al Episcopiei Catolice din Erfurt. S-au vizitat ansamblul bisericii și întreaga proprietate cu suprafaţa de 
1.523 m2. Biserica are aproximativ 230 m2 cu sacristie și alte dependințe. Clădirea a fost construită din cărămidă și beton în jurul anului 1900.

După vizitarea proprietății, s-a dezbătut fiecare punct din proiectul contractului de vânzare-cumpărare. S-a convenit ca întreaga proprietate să fie achiziționată cu suma de 100.000 de euro, cu plata în două rate până la sfârșitul anului 2019.

În Duminica Ortodoxiei, Înalt­preasfințitul Părinte Mitropolit Serafim a săvârşit Sfânta Liturghie la Parohia Ortodoxă Românească „Acoperământul Maicii Domnului” din Erfurt, păstorită de către părintele Bogdan Buta. După Sfânta Liturghie, ierarhul a prezidat lucrările Adunării parohiale în care s-au prezentat modalitățile de achiziționare a bisericii catolice din Gotha pentru comunitatea românească de aici.

Parohia „Acoperământul Maicii Domnului” din Erfurt, care deservește întreg landul Turingia (Thüringen), a fost înființată la sfârșitul anului 2014.

 

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns