Tineri iordanieni în vizită la Patriarhia Română

Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, a primit luni, 31 august, la Paraclisul istoric „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe“ din Reședința Patriarhală un grup de 10 tineri, membri în cadrul Frăției Tineretului Ortodox din Iordania (Orthodox Youth Fellowship – Jordan), care au venit să participe la Întâlnirea Tinerilor Ortodocși din Europa de la Cluj-Napoca.

Tinerii creștini din Iordania au vizitat Catedrala Patriarhală din Bu­cu­rești și s-au închinat la moaștele Sfântului Cuvios Dimitrie cel Nou. Însoțiți de Preasfințitul Qais, Episcop de Erzurum, din partea Patriarhiei Antiohiei și a Întregului Orient, cei 10 membri ai Frăției Tineretului Ortodox din Iordania au fost binecuvântați de Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române. Preafericirea Sa i-a felicitat pentru inițiativa de a participa la Întâlnirea Tinerilor Ortodocși din Europa, din perioada 4-7 septembrie de la Cluj-Napoca, și a spus că formarea și creșterea duhovnicească a tinerilor reprezintă o preocupare foarte importantă a Bisericilor Ortodoxe surori. „Noi considerăm că în Biserică și societate, copiii și tinerii sunt un mare dar de la Dumnezeu. De aceea, Biserica și societatea trebuie să aibă o deosebită preocupare pentru educația tinerilor, pentru susținerea și formarea lor profesională. Lumea de astăzi este confruntată cu fenomenul secularizării, adică construirea socie­tății fără referire la Dumnezeu și la religie, se confruntă cu criza economică, dar și cu multe conflicte armate, războaie și violență, ceea ce cauzează un număr mare de refugiați. Vedem în aceste zile cum, în Europa, refugiații din Siria și din alte țări ale Orientului vin pentru a scăpa de violență și pentru a supraviețui. De aceea, noi trebuie să educăm tineretul în spiritul păcii, al conviețuirii pașnice, al respectului reciproc dintre diferite religii și diferite culturi“, a spus Preafericitul Părinte Patriarh Daniel.

Tinerii din Iordania au dăruit Patriarhului României o plachetă cu sigla Frăției Tineretului Ortodox din Iordania, precum și tămâie naturală pentru slujbele de la Paraclisul istoric din Reședința Patriarhală, unde au fost primiți. Preafericirea Sa a dăruit pelerinilor câte un album cu Centrul de Presă „Basilica“ al Patriarhiei Române și iconițe cu chipul Sfântului Cuvios Dimitrie cel Nou, Ocrotitorul Bucureștilor. Tinerii din Iordania au vizitat în timpul șederii lor în regiunea Munteniei mai multe biserici și monumente istorice ridicate de domnitorul martir Constantin Brâncoveanu.

 

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns