Slujire patriarhală la biserica românească „Sfântul Gheorghe” din Ierusalim

La biserica din Ierusalim a Reprezentanței Patriarhiei Române la Locurile Sfinte a fost sărbătorit miercuri, 8 mai, Sfântul Mare Mucenic Gheorghe, cu strălucire și slujire
patriarhală, prin Sfânta Liturghie săvârșită de Preafericitul Părinte Teofil al III-lea,
Patriarhul Ierusalimului, împreună cu patru mitropoliți din Sfântul Sinod al acestei Patriarhii și un sobor de clerici greci și români. La slujbă au fost prezenți și pelerini români în Țara Sfântă, aceștia primind binecuvântarea Patriarhului Ierusalimului.

 

 

„În mesajul său, Preafericitul Părinte Patriarh Teofil al III-lea a amintit că Sfântul Mare Mucenic Gheorghe a murit pentru dreapta credință și ne-a îndemnat să stăruim și noi în acest lucru, iar pe credincioșii români i-a binecuvântat și i-a felicitat pentru osteneala de a vizita sfintele locuri ale Bisericii Ierusalimului. De asemenea, Preafericirea Sa a transmis un mesaj frățesc de salut pentru Patriarhul României, amintind de faptul că la sfârșitul anului trecut, de ziua Sfântului Apostol Andrei, au coliturghisit la noua Catedrala Națională din București”, a spus părintele arhimandrit Teofil Anăstăsoaie, Superiorul Așeză­mintelor româ­nești de la Ierusalim, Ierihon și Iordan.

Cu această ocazie, Patriarhul Ierusalimului a subliniat necesitatea păstrării unității Ortodoxiei și a comuniunii și solidarității între ortodocși, se arată pe site-ul jerusalem-patriarchate.info. „Așa cum credința nu poate fi divizată, nici conștiința nu poate, și noi facem tot ce este în puterea noastră pentru a fi siguri că slujim unității Trupului lui Hristos, așa cum spune Sfântul Apostol Pavel: «Silindu-vă să păziţi unitatea Duhului, întru legătura păcii» (Efeseni 4,3). Unitatea în legătura păcii este în centrul vieții noastre ca Biserică Ortodoxă și știm că orice formă de schismă sau diviziune este o rană profundă a vieții noastre comunionale. Cu această ocazie binecuvântată, noi luăm oportunitatea de a reînnoi implicarea și dedicarea noastră pentru unitatea Bisericii în duh și adevăr. Logosul Întrupat și ridicat din morți să ne încălzească inimile și să ne lumineze mințile, ca noi să slujim la unitatea iubitei noastre Biserici Ortodoxe”, a explicat Patriarhul Ierusalimului, cu ocazia slujirii la biserica Repre­zentanței Patriarhiei Române de la Ierusalim.

Așa cum este tradiția la astfel de 
momente liturgice festive, Patriarhul 
Ierusalimului a oferit părintelui arhimandrit Teofil Anăstăsoaie o cruce pectorală și alte daruri.

 

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns