Preasfințitul Părinte Mihail, Episcopul ortodox român al Australiei și Noii Zeelande, a făcut parte sâmbătă, 29 august, din soborul ce a săvârșit slujba de sfințire a bisericii ortodoxe cu hramul „Sfânta Cuvioasă Parascheva de la Iași“, din suburbia Rockbank a orașului Melbourne, Australia. Locașul aparține Mitropoliei Ortodoxe Sârbe a Australiei și Noii Zeelande.

aaaCu  ocazia ridicării unei biserici ortodoxe pentru cre­din­cioșii sârbi din orașul Melbourne, Australia, care a primit ca ocrotitoare pe Sfânta Cuvioasă Parascheva de la Iași, la slujba de târnosire a acestui locaș a fost invitat și Preasfin­țitul Părinte Episcop Mihail, păstorul românilor ortodocși din Australia și Noua Zeelandă. Ierarhul român a slujit la rânduiala de sfințire și la Sfânta Liturghie săvârșite de Preasfințitul Părinte Episcop Irineu, păstorul diocezei sârbe ortodoxe din Melbourne. Împreună cu cei doi ierarhi a slujit și Preasfințitul Părinte George de Canberra, Episcop-vicar al Mitropoliei Ortodoxe Ruse din Australia și Noua Zeelandă. Ierarhii au fost înconjurați de un sobor important de preoți și diaconi, invitați de la toate eparhiile ortodoxe din Melbourne. Slujitorii și credincioșii au participat după Sfânta Liturghie la o agapă organizată la Centrul pastoral al Parohiei „Sfânta Cuvioasă Parascheva de la Iași“, din suburbia Rockbank a orașului Melbourne.

cUn nou preot pentru românii ortodocși din Canberra

În Duminica a 13-a după Rusalii, Preasfințitul Părinte Mihail, Episcopul ortodox român al Australiei și Noii Zeelande, a săvârșit Sfânta Liturghie la Parohia Ortodoxă Română „Sfinții Trei Ierarhi“ din Canberra, Australia. La sfârșitul slujbei, ierarhul l-a prezentat credincioșilor pe părintele Petre Ilie Petru, noul paroh al Bisericii „Sfinții Trei Ierarhi“ din Canberra. Parohia ortodoxă Română „Sfinții Trei Ierarhi“ din Canberra, Protopopiatul Australiei, a fost înființată în anul 2008. 

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt

Inserati termenul dorit si apoi apasati tasta Enter