Slujire interortodoxă în Duminica Sfântului Grigorie Palama, la Catedrala Patriarhală

Duminică, 8 martie, slujba Sfintei Liturghii a fost oficiată la Catedrala Patriarhală de către Înaltpreasfinţitul Părinte Antimos, Mitropolit de Alexandropolis, Traianoupolis şi Samoutraki şi Exarh de Rodopi (Grecia), împreună cu Preasfinţitul Părinte Timotei Prahoveanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Bucureştilor.
În cadrul Sfintei Liturghii, teologul Florin Brăslaşu a fost hirotonit diacon pe seama capelei cu hramul „Sfântul Ierarh Grigorie Teologul“ a Seminarului Teologic „Nifon Mitropolitul“ din Bucureşti.
Preasfinţitul Părinte Timotei Prahoveanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Bucureştilor i-a mulţumit, în numele Patriarhului României, Înaltpreasfinţitului Părinte Mitropolit Antimos pentru slujirea de la Catedrala Patriarhală, precizând că Înaltpreasfinţia Sa a mai vizitat România, în anul 1990, în calitate de arhimandrit, ca oaspete al Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei, dar şi ca arhiereu, în anul 2011, la sărbătoarea Sfinţilor Împăraţi Constantin şi Elena – hramul istoric al Catedralei Patriarhale din Bucureşti. „Înaltpreasfinţia Sa are o mare deschidere faţă de români, primeşte adeseori în vizită, la Alexandropolis, monahi, preoţi şi ierarhi din România şi îl putem considera un prieten al Bisericii Ortodoxe Române şi al poporului român“, a spus PS Părinte Timotei Prahoveanul.
La final, Înaltpreasfinţitul Părinte Mitropolit Antimos a mulţumit Preafericitului Părinte Patriarh Daniel pentru binecuvântarea şi bucuria de a sluji la Catedrala Patriarhală şi a evidenţiat importanţa credinţei ortodoxe pe care o păstrează românii. „Întreaga Ortodoxie are nevoie de evlavia şi de credinţa întregului popor român şi să ştiţi că noi, cei din Grecia, observăm cu bună credinţă faptul că în România sunt foarte mulţi oameni credincioşi şi slăvitori de Dumnezeu“, a spus Înaltpreasfinţia Sa.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns