Slujbă de pomenire a Eroilor neamului românesc în Catedrala Națională

Sâmbătă, 24 noiembrie, la ora 17:00, în Catedrala Națională a avut loc slujba de pomenire a tuturor Eroilor neamului românesc, săvârșită de către Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul României, împreună cu numeroși ierarhi, înconjurați de un sobor de arhimandriți, protosingheli, preoți profesori de teologie, membri ai permanențelor Consiliului Național Bisericesc și ai Consiliului eparhial al Arhiepiscopiei Bucureștilor.

Clerici, credincioși, veterani de război purtând în mâini făclii și în inimi recunoștință s-au rugat în ajunul sfințirii Catedralei Naționale pentru toți eroii români care, de-a lungul istoriei, s-au jertfit pentru libertatea, unitatea și demnitatea poporului român. Au fost pomenite întru odihnă veșnică numele tuturor eroilor români cunoscuți care și-au jertfit viața în Războiul de Independență (1877), în Războaiele Balcanice (1913), în Primul Război Mondial (1916-1919), în al Doilea Război Mondial (1940-1945), precum și numele făuritorilor Marii Uniri de la 1918.

Cu acest prilej, Patriarhul României a rostit cuvântul „Pomenirea Eroilor nea­mului este în același timp un act de cult și de cultivare a comuniunii între gene­rații”.

Numele tuturor acestor eroi cunoscuți ai neamului nostru au fost așezate cu evla­vie și recunoștință în piciorul Sfintei Mese a Altarului Catedralei Mântuirii Neamului, duminică, 25 noiembrie, în cadrul slujbei de sfințire. ”

 

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns