Sinod mitropolitan întrunit la Timișoara

Joi, 11 februarie, la Reședința Mitropolitană din Timișoara s-a întrunit Sinodul mitropolitan al Mitropoliei Banatului, sub președinția Înaltpreasfințitului Părinte Ioan, Arhiepiscopul Timișoarei și Mitropolitul Banatului. Alături de Înaltpreasfinția Sa au participat Înaltpreasfințitul Părinte Timotei, Arhiepiscopul Aradului, Preasfințitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului, Preasfințitul Părinte Paisie Lugojeanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Timișoarei, și clerici din administrația celor trei centre eparhiale.

Pe ordinea de zi a lucrărilor Sinodului mitropolitan s-au aflat mai multe subiecte importante privitoare la viața bisericească din Mitropolia Banatului, precum și hotărâri ale Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române referitoare la activitatea pastoral-misionară și social-filantropică din Patriarhia Română, ce trebuie aplicate la nivelul fiecărei eparhii.

A fost evaluată situația învățământului teologic preuniversitar și universitar din Mitropolia Banatului, fiind luate mai multe hotărâri în privința institutelor de teologie de la Timișoara, Arad și Caransebeș.

Un alt aspect important de pe ordinea de zi a întâlnirii a vizat analizarea situației parohiilor misionare și susținerea activi­tă­ții acestora cu sprijinul parohiilor de la oraș. Au fost făcute propuneri pentru o mai mare prezență a Bisericii în mediul medical, în cel al asistenței sociale, al îngrijirii copiilor din centrele de plasament și bătrânilor din parohiile rurale. De asemenea, s-au propus câteva proiecte cu privire la intensificarea activi­tății catehetice cu tineretul pentru o promovare pozitivă a lucrării Bisericii și a prezenței slujitoare a acesteia atât în mediul laic, cât și în cadrul sistemului educațional.

 

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns