Simpozion Naţional de Artă Sacră la Mănăstirea Pătrângeni

Centrul de creaţie şi cercetare continuă „Sfântul Evanghelist Luca“, al Facultăţii de Teologie Ortodoxă din cadrul Universităţii „Babeş-Bolyai“ (UBB) din Cluj-Napoca, a organizat în perioada 5-15 august Simpozionul Naţional de Artă Sacră, cu tema „Puterea imaginii“, manifestare aflată la a X-a ediţie. Evenimentul a avut loc la Mănăstirea Pătrângeni, judeţul Alba.

Tema propusă, „Puterea imaginii“, readuce în atenţie ideea că arta sacră, atât cea care se adresează mediului liturgic, cât şi interpretările inspirate din Cuvântul biblic, indiferent de material, tehnică sau limbaj artistic, devin cu adevărat artă, cu o singură condiţie: să aibă puterea de a modela trăsăturile firii interioare a omului şi a-i deschide, măcar pentru o clipă, un nou orizont, conform celor precizate de iniţiatorul şi coordonatorul acestui proiect, Marius Dan Ghenescu, directorul Centrului de creaţie şi cercetare continuă „Sfântul Evanghelist Luca“ , cadru didactic la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Cluj-Napoca.

Înaltpreasfinţitul Irineu, Arhiepiscopul Alba Iuliei, a vizitat tabăra de pictură de la Mănăstirea „Buna Vestire“, Pătrângeni, în data de 13 august, prilej cu care a discutat cu participanţii la acest eveniment. Vernisajul expoziţiei a avut loc pe data de 15 august, după Sfânta Liturghie, în incinta Mănăstirii „Buna Vestire“ din Pătrângeni.

Vestitorul 7-8 - pt Tipar

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns