Simpozion despre lucrarea misionară a mănăstirilor şi parohiilor la Severin

În zilele de 10-11 februarie, Epis-copia Severinului şi Strehaiei, în parteneriat cu Facultatea de Teologie Ortodoxă din Craiova, a organizat Simpozionul naţional „Slujirea lui Dumnezeu şi a oamenilor în viaţa de mănăstire şi parohie“.
Manifestarea ştiinţifică găzduită de Centrul eparhial din Drobeta-Turnu Severin a fost prilejuită de Anul omagial al misiunii parohiei şi mănăstirii azi şi Anul comemorativ al Sfântului Ioan Gură de Aur şi al marilor păstori de suflete din eparhii, potrivit hotărârii Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române. Deschiderea lucrărilor simpozionului teologic a avut loc marţi, 10 februarie, la Sala „Mitropolit Nestor Vornicescu“. În preambulul evenimentului, invitaţii au luat parte la Sfânta Liturghie arhierească săvârşită de către Preasfinţitul Părinte Nicodim, Episcopul Severinului şi Strehaiei, în paraclisul centrului.
Întâlnirea academică a fost deschisă prin cuvântul de binecuvântare al PS Părinte Nicodim. Ierarhul mehedinţean a arătat că menirea simpozionului este de a evidenţia lucrarea misionară a marilor părinţi, păstori de suflete şi ierarhi vrednici de amintire din trecutul Bisericii noastre. Preasfinţia Sa a prezentat comunicarea intitulată „Lupta duhovnicească în scrierile Sfinţilor Părinţi“.
La manifestarea ştiinţifică au participat cu referate ierarhi ai Bisericii Ortodoxe Române şi profesori de teologie din cadrul centrelor universitare din ţară. Moderatorul simpozionului a fost pr. prof. univ. dr. Mihai Himcinschi de la Universitatea „1 Decembrie 1918“ din Alba Iulia.
Comunicările ştiinţifice susţinute în cadrul Simpozionului naţional „Slujirea lui Dumnezeu şi a oamenilor în viaţa de mănăstire şi parohie“ vor fi publicate într-un volum omonim la Editura Didahia a Episcopiei Severinului şi Strehaiei.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns