Comunitatea română din Aldeia de Santa Margarida a fost duminică, 17 noiembrie, gazda unui eveniment important din viaţa creştină a diasporei ortodoxe de pe plaiurile lusitane: târnosirea primei mănăstiri ortodoxe românești din Portugalia.

 

Slujba de sfinţire a aşezământului monahal ortodox a fost săvârşită de Înalt­prea­sfin­țitul Părinte Iosif, Mitropolitul ortodox român al Europei Occidentale și Meridionale, împreună cu Înaltprea­sfințitul Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, Preasfințitul Părinte Timotei, Episcopul ortodox român al Spaniei și Portugaliei, și Preasfințitul Părinte Teofil de Iberia, Arhiereu-vicar al Episcopiei Ortodoxe Române a Spaniei și Portugaliei, înconjuraţi de un sobor de preoţi şi diaconi. După sfințirea bisericii, Înalt­preasfințitul Părinte Arhiepiscop Varsanufie a ținut un cuvânt de învățătură credincioșilor prezenți, explicându-le însemnătatea sfințirii locaşurilor de cult și necesitatea participării tuturor creştinilor la slujbele Bisericii, în special la Sfânta Liturghie.

La final, Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Iosif a oferit o diplomă de merit familiei ctitorilor așezământului monahal, Marius Arsenie Szeker, ­Loredana Szeker, Noele Szeker și Iarina Szeker, iar protosinghelului Andrei Jilcu, stareţul aşezământului, o cruce pectorală, în semn de prețuire pentru efortul depus la edificarea locaşului. La eveniment au participat ambasadorul României în ­Portugalia, Ioana Bivolaru, şi numeroşi credincioşi din diasporă.

Lucrările pentru ridicarea mănăstirii cu hramul „Adormirea Maicii Domnului” au început în luna februarie a acestui an.

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt

Inserati termenul dorit si apoi apasati tasta Enter