Simpozion de teologie ortodoxă la Montreal, Canada

Comunitatea română din Aldeia de Santa Margarida a fost duminică, 17 noiembrie, gazda unui eveniment important din viaţa creştină a diasporei ortodoxe de pe plaiurile lusitane: târnosirea primei mănăstiri ortodoxe românești din Portugalia.

 

Slujba de sfinţire a aşezământului monahal ortodox a fost săvârşită de Înalt­prea­sfin­țitul Părinte Iosif, Mitropolitul ortodox român al Europei Occidentale și Meridionale, împreună cu Înaltprea­sfințitul Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, Preasfințitul Părinte Timotei, Episcopul ortodox român al Spaniei și Portugaliei, și Preasfințitul Părinte Teofil de Iberia, Arhiereu-vicar al Episcopiei Ortodoxe Române a Spaniei și Portugaliei, înconjuraţi de un sobor de preoţi şi diaconi. După sfințirea bisericii, Înalt­preasfințitul Părinte Arhiepiscop Varsanufie a ținut un cuvânt de învățătură credincioșilor prezenți, explicându-le însemnătatea sfințirii locaşurilor de cult și necesitatea participării tuturor creştinilor la slujbele Bisericii, în special la Sfânta Liturghie.

La final, Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Iosif a oferit o diplomă de merit familiei ctitorilor așezământului monahal, Marius Arsenie Szeker, ­Loredana Szeker, Noele Szeker și Iarina Szeker, iar protosinghelului Andrei Jilcu, stareţul aşezământului, o cruce pectorală, în semn de prețuire pentru efortul depus la edificarea locaşului. La eveniment au participat ambasadorul României în ­Portugalia, Ioana Bivolaru, şi numeroşi credincioşi din diasporă.

Lucrările pentru ridicarea mănăstirii cu hramul „Adormirea Maicii Domnului” au început în luna februarie a acestui an.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns