Preasfințitul Părinte Timotei Prahoveanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor, a săvârșit marți, 15 octombrie 2019, slujba de sfințire a noului sediu administrativ al Protopopiatului Ilfov Nord din orașul Otopeni. La final, ierarhul a rostit un cuvânt de binecuvântare și a oferit, din partea Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, distincții ostenitorilor implicați în acest proiect.

 

La sfințirea și inaugurarea noului sediu administrativ al Protoieriei Ilfov Nord au participat părintele Aurel Mihai, vicar administrativ al Arhiepiscopiei Bucureștilor, părintele Cristian Burcea, protoiereu al Protopopiatului Ilfov Nord, părinți consilieri și protoierei din cadrul Arhiepiscopiei Bucureștilor, stareți și starețe, preoți din Ilfov, precum și Silviu Constantin Gheorghe, primarul orașului Otopeni.

După slujba de sfințire, Prea­sfințitul Părinte Timotei Prahoveanul a rostit un cuvânt de binecuvântare în care i-a felicitat pe cei care s-au ostenit în construirea acestui sediu administrativ al Protoieriei Ilfov Nord, explicând că astfel de acțiuni se aseamănă cu în­mulțirea talanților.

După binecuvântarea acestui imo­bil, ierarhul a săvârșit o slujbă de pomenire pentru Maria Costăchescu, donatoarea terenului pe care s-a ridicat actuala clădire. În me­moria sa, a fost ridicată în curtea sediului protopopiatului o troiță.

La final, cei care s-au ostenit și implicat în mod deosebit în constru­irea acestui sediu au primit dis­tincții și diplome din partea Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române: Silviu Constantin Gheorghe, primarul orașului Otopeni – Ordinul „Sfântul Apostol Andrei” pentru mireni; părintele Cristian Mihail Burcea, protopopul Protoieriei Ilfov Nord – Ordinul „Sfântul Ierarh Martir Antim Ivireanul” pentru clerici; Gabriel Dumănică, primarul comunei Afumați – Diploma omagială „2019 –  Anul omagial al satului românesc și Anul comemorativ al patriarhilor Nicodim Munteanu și Iustin Moisescu“. Aceeași diplomă a fost oferită și altor binefăcători.

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt

Inserati termenul dorit si apoi apasati tasta Enter