Sfințirea sediului administrativ al Eparhiei Bucureștilor

Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, a sfințit vineri, 21 decembrie, sediul administrativ al Arhiepiscopiei Bucureștilor, care a fost recent consolidat, restaurat și înfrumusețat. La slujbă au fost prezenți Preasfințitul Părinte Timotei Prahoveanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor, și ostenitorii din cadrul Administrației eparhiale.

 

Sediul administrativ al Arhiepiscopiei Bucureștilor a fost construit în 1926 din ini­țiativa primului Patriarh al României, Miron Cristea. „Am dorit ca sfințirea acestui Centru eparhial al Arhiepiscopiei Bucureștilor să se săvâr­șească la sfârșitul Anului Centenar în care ne aducem aminte în mod deosebit de Patriarhul Miron, un mare militant pentru Unirea românilor din 1918. Este o clădire veche, dar acum, fiind consolidată, înnoită și dotată, este foarte modernă. Este o îmbinare între tradiție și modernitate. Totodată, s-a câștigat spațiu la mansarda clădirii, unde vor funcționa mai multe birouri. Spațiul a fost recompartimentat și s-a obținut și o sală de întruniri, pentru că aceasta era o necesitate (…). Vă dorim ani mulți, binecuvântați și spor în toată activitatea, pentru că singura, adevărata bucurie este bucuria roadelor, bucuria unei activități cinstite, transparente, eficiente și binecuvântate de Dumnezeu”, a spus Preafericitul Părinte Patriarh Daniel în cuvântul său la sfârșitul slujbei de sfințire.

Întâistătătorul Bisericii noastre le-a mulțumit și i-a felicitat pe toți cei care s-au ocupat în mod deosebit de consolidarea și restaurarea clădirii. Au fost evidențiate Primăria Generală a Capitalei, firma „Divers Construct” SRL, precum și Sectorul monumente și construcții bisericești al Arhiepiscopiei Bucureștilor. În semn de prețuire și binecuvântare, Patriarhul României a oferit pentru sediul administrativ al Arhiepiscopiei Bucureștilor o icoană cu chipul Maicii Domnului, care va fi așezată în Sala „Centenar” a clădirii.

În continuare, Preasfințitul Părinte Timotei Prahoveanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor, i-a mulțumit Preafericitului Părinte Patriarh Daniel pentru binecuvântare și i-a oferit un ­buchet de flori. „În această perioadă a concluziilor, după un an plin de realizări, vă mulțumim pentru această osteneală (…). Această clădire a așteptat mai bine de 80 de ani pentru a fi restaurată în această haină pe care astăzi ați binecuvântat-o, oferind multor sectoare sau departamente ale Arhiepiscopiei Bucu­reștilor posibilitatea de a lucra frumos, într-o atmosferă deosebită. Ca o concluzie, putem spune și noi, așa cum a spus Sfântul Ierarh Calinic de la Cernica atunci când a ajuns stareț și apoi episcop, că «n-a venit să se odihnească în ostenelile altora». Preafericirea Voastră i-ați învățat pe toți colaboratorii ca să nu se odihnească în ostenelile altora, ci să lucreze pentru a avea bucuria pe care o simt cei care lucrează frumos”, a reliefat Episcopul-vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor.

 

 

 

 

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns