Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, a sfințit vineri, 21 decembrie, sediul administrativ al Arhiepiscopiei Bucureștilor, care a fost recent consolidat, restaurat și înfrumusețat. La slujbă au fost prezenți Preasfințitul Părinte Timotei Prahoveanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor, și ostenitorii din cadrul Administrației eparhiale.

 

Sediul administrativ al Arhiepiscopiei Bucureștilor a fost construit în 1926 din ini­țiativa primului Patriarh al României, Miron Cristea. „Am dorit ca sfințirea acestui Centru eparhial al Arhiepiscopiei Bucureștilor să se săvâr­șească la sfârșitul Anului Centenar în care ne aducem aminte în mod deosebit de Patriarhul Miron, un mare militant pentru Unirea românilor din 1918. Este o clădire veche, dar acum, fiind consolidată, înnoită și dotată, este foarte modernă. Este o îmbinare între tradiție și modernitate. Totodată, s-a câștigat spațiu la mansarda clădirii, unde vor funcționa mai multe birouri. Spațiul a fost recompartimentat și s-a obținut și o sală de întruniri, pentru că aceasta era o necesitate (…). Vă dorim ani mulți, binecuvântați și spor în toată activitatea, pentru că singura, adevărata bucurie este bucuria roadelor, bucuria unei activități cinstite, transparente, eficiente și binecuvântate de Dumnezeu”, a spus Preafericitul Părinte Patriarh Daniel în cuvântul său la sfârșitul slujbei de sfințire.

Întâistătătorul Bisericii noastre le-a mulțumit și i-a felicitat pe toți cei care s-au ocupat în mod deosebit de consolidarea și restaurarea clădirii. Au fost evidențiate Primăria Generală a Capitalei, firma „Divers Construct” SRL, precum și Sectorul monumente și construcții bisericești al Arhiepiscopiei Bucureștilor. În semn de prețuire și binecuvântare, Patriarhul României a oferit pentru sediul administrativ al Arhiepiscopiei Bucureștilor o icoană cu chipul Maicii Domnului, care va fi așezată în Sala „Centenar” a clădirii.

În continuare, Preasfințitul Părinte Timotei Prahoveanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor, i-a mulțumit Preafericitului Părinte Patriarh Daniel pentru binecuvântare și i-a oferit un ­buchet de flori. „În această perioadă a concluziilor, după un an plin de realizări, vă mulțumim pentru această osteneală (…). Această clădire a așteptat mai bine de 80 de ani pentru a fi restaurată în această haină pe care astăzi ați binecuvântat-o, oferind multor sectoare sau departamente ale Arhiepiscopiei Bucu­reștilor posibilitatea de a lucra frumos, într-o atmosferă deosebită. Ca o concluzie, putem spune și noi, așa cum a spus Sfântul Ierarh Calinic de la Cernica atunci când a ajuns stareț și apoi episcop, că «n-a venit să se odihnească în ostenelile altora». Preafericirea Voastră i-ați învățat pe toți colaboratorii ca să nu se odihnească în ostenelile altora, ci să lucreze pentru a avea bucuria pe care o simt cei care lucrează frumos”, a reliefat Episcopul-vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor.

 

 

 

 

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt

Inserati termenul dorit si apoi apasati tasta Enter