Sfințirea noii catapetesme a Catedralei Episcopale din Miercurea Ciuc

Luni, 1 octombrie, în ziua prăznuirii Acoperământului Maicii Domnului, hramul Catedralei Episcopale din Miercurea Ciuc, la invitația Preasfințitului Andrei, Episcopul Covasnei și Harghitei, șapte ierarhi ai Sfântului Sinod au săvârșit sfințirea noii catapetesme poleite și au binecuvântat lucrările de reînnoire a bisericii.

Sfânta Liturghie a fost săvârșită în sobor de Înaltpreasfințitul Laurențiu, Arhiepiscopul Sibiului și Mitropolitul Ardealului, alături de Înaltpreasfințitul Irineu, Arhiepiscopul Craiovei și Mitropolitul Olteniei, de Înaltpreasfințitul Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, de Preasfințitul Nicodim, Episcopul Severinului și Strehaiei, de Prea­sfințitul Andrei, Episcopul Covasnei și Harghitei, de Preasfințitul Gurie, Episcopul Devei și Hunedoarei și de Preasfințitul Siluan, Episcopul roman ortodox din Ungaria și locțiitor de Episcop al Daciei Felix, înconjurați de ieromonahi, preoți și diaconi. Răspunsurile la strană au fost date de un grup vocal al Catedralei Mitropolitane din Craiova.

IPS Mitropolit Irineu a rostit un cuvânt de învățătură despre Maica Preacurată, iar IPS Mitropolit Laurențiu i-a îndemnat pe toți la participarea la Referendumul din 6-7 octombrie.

La final, PS Episcop Andrei a mulțumit tuturor și a acordat distincții de vrednicie celor care s-au implicat în lucrarea de reînnoire a Catedralei Episcopale, conform Episcopiei Covasnei și Harghitei.

 

 

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns