Sfințirea clopotelor noii biserici românești din Viena

În Duminica Rusaliilor, Înaltpreasfințitul Părinte ­Serafim, Mitropolitul ortodox român al Germaniei, Europei Centrale și de Nord, a săvârșit prima Sfântă Liturghie și Vecernia specială „a plecării genunchilor” în noua biserică românească din Viena cu hramurile „Pogorârea Sfântului Duh” și „Sfântul Ștefan cel Mare”, construită după modelul bisericii de la Mănăstirea Voroneț.

Lucrările de construcție de la noua biserică din Viena se apropie de final. În ziua hramului, după slujba Vecerniei speciale, Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Serafim, înconjurat de un sobor de slujitori, a sfințit cele trei clopote turnate în vara anului trecut la cunoscuta turnătorie Grassmayr din Innsbruck, Austria.

„După multă muncă, am reușit ca în acest an, de ziua hramului, să săvârșim prima Sfântă Liturghie în biserica aflată încă în construcție, dar care și-a primit în mod desăvârșit forma ei arhitecturală, mai ales în interior. Am încununat această zi prin sfințirea celor trei clopote donate de trei familii care locuiesc în Viena. Desigur, biserica va deveni mângâiere și speranță pentru toți cei care o vor privi și vor păși în ea spre închinare; va deveni o oază spirituală pentru toți cei care caută liniștea sufletească. De aceea, ea nu va fi îngrădită, ci va fi deschisă tuturor. Astăzi, biserica aceasta a primit în mod simbolic, prin sfințirea clopotelor, menirea de a chema credincioșii spre Hristos Domnul”, a declarat, pentru TRINITAS TV, părintele paroh Emanuel Nuțu.

Clopotul mare cântărește 270 de kilograme, cel mijlociu, 137 de kilograme, iar cel mic, 82 de kilograme, fiind armonizate în tonul Do-Mi-Sol și înfrumusețate cu icoanele sfinților ocrotitori ai familiilor donatoare, precum și cu imagine florală sub formă de ghirlandă. La final, ctitorii clopotelor au primit gramate mitropolitane ca semn de recunoștință și aleasă prețuire.

Lucrările de construcție începute la sfârșitul anului 2018 vor fi finalizate în luna august 2020, urmând apoi realizarea picturii ­interioare și exterioare. Biserica este ridicată într-un cartier nou, de aproximativ 20.000 de locuințe, în apropierea parcului Prater.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns