Sfințirea catapetesmei bisericii din Valmontone, Italia

Preasfințitul Părinte Atanasie de Bogdania, Arhiereu-vicar al Episcopiei Ortodoxe Române a Italiei, a vizitat duminică, 7 iulie, Parohia ortodoxă românească „Sfântul Arhidiacon Ștefan” din Valmontone, Italia. Ierarhul a săvârșit Sfânta Liturghie și a sfințit iconostasul bisericii parohiale. Din soborul de slujitori a făcut parte și părintele Răzvan Gască, cel care a pictat icoanele de pe noua catapeteasmă.

În cuvântul de învățătură rostit în Duminica a III-a după Rusalii, ierarhul a spus că omul este trup și suflet și trebuie să fim cu luare aminte ca grija firească față de cele trupești să nu se transforme în îngrijorare și în patimă.

În cadrul Sfintei Liturghii, Prea­sfințitul Părinte Arhiereu-vicar Atanasie de Bogdania l-a hirotonit întru preot pe diaconul Gheorghe Zavate pe seama paraclisului Centrului eparhial de la Roma și l-a hirotonit întru diacon pe teologul Vasile Apostol, pe seama Parohiei ortodoxe românești „Sfântul Mare Mucenic și Tămăduitor Panteleimon” – Roma XI.

La final, Preasfinția Sa a sfințit noua catapeteasmă a bisericii parohiale din Valmontone, sculptată în lemn, împodobită de icoane bizantine pictate de către părintele Răzvan Gască. După sfințire, ierarhul l-a hirotosit întru iconom-stavrofor pe părintele paroh Iosif Ciontu.

 

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns