Preasfinţitul Părinte Mihail, Episcopul ortodox român al Australiei şi Noii Zeelande, a sfințit duminică, 19 august 2018, pictura bisericii primei parohii ortodoxe româneşti din Sydney, Australia, informează basilica.ro. Cu această ocazie, biserica a primit ca al doilea ocrotitor pe Sfântul Ierarh Calinic de la Cernica.

În această zi, ierarhul a săvârșit și Sfânta Liturghie și a rostit un cuvânt de învățătură. La final a oferit distincții ctitorilor și binefăcătorilor acestei parohii istorice de pe tărâm australian.

Parohia ortodoxă românească „Sfânta Maria” a fost înființată în anul 1973, fiind dintru început sub jurisdicția Patriarhiei Române. Doi ani mai târziu, în 1975, preotul paroh Gabriel Popescu a început slujirea în spații închiriate, ca mai apoi, în 1977, să fie achiziţionată o biserică de lemn metodistă cu o sală socială, pe locul căreia a construit actualul locaş de cult.

În anul 1982 a fost realizat pronaosul bisericii, în anii 1985-1987 a fost refăcut naosul bisericii, iar în 1998 turla bisericii, fiind prima biserică românească din Australia construită în stilul arhitecturii tradițio­nale românești.

Sub îndrumarea ierarhului locului, în anii 2012-2018 au fost realizate numeroase lucrări de reparaţie, restaurare şi modernizare.

 

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt

Inserati termenul dorit si apoi apasati tasta Enter