La biserica Așezământului Românesc de la Ierusalim a fost săvârșită în noaptea de marți spre miercuri, 5-6 mai 2020, slujba Privegherii Mari în cinstea Sfântului Gheorghe, ocrotitorul locașului. Potrivit calendarului ierusalimitean, Sfântul Mare Mucenic Gheorghe, purtătorul de biruință, este sărbătorit la 6 mai. Anul acesta, slujba Privegherii a fost săvârșită în con­diții speciale, impuse de autori­tă­țile de stat din Ierusalim.

 

„În condițiile pandemiei care s-a răspândit în toată lumea, Țara Sfântă respectă aceleași rânduieli de distanțare, slujbele desfă­șurându-se doar în prezența preoților și ostenitorilor bisericii. Am săvârșit pomenirea Sfântului Mare Mucenic Gheorghe cu priveghere de toată noaptea și l-am rugat ca să se milostivească de noi, să ne ocrotească și să mijlocească înaintea ­Domnului pentru ca să fim păziți și ocrotiți de toate relele și să ridice de deasupra oamenilor și a întregii noastre țări și a lumii această boală pentru a putea să ne reîntâlnim, să ne revedem în comuniune de slujbă”, a spus părintele arhimandrit Teofil Anăstăsoaie, reprezentantul ­Patriarhiei Române la Locurile Sfinte.

Slujba a fost transmisă on-line pe ­pagina de Facebook a Reprezentanței ­Patriarhiei Române la Locurile Sfinte.

„Locurile Sfinte sunt acum pustii, pelerinii nu mai pot veni, dar nădăjduim ca acest lucru să treacă. Aceasta i-am cerut și Sfântului Mare Mucenic Gheorghe, pe care l-am cinstit în mod special în acest an, într-un format nou, pentru că de obicei biserica noastră era plină de pelerini și slujitori. Acum nu am mai ­putut primi nici oaspeți de la Patriarhia Ierusalimului. Am transmis Patriarhului Ierusalimului gânduri bune și ne-a ­încurajat să slujim cu ostenitorii și cu cei de la repre­zen­tanță, iar apoi, când ­vremurile se vor îndrepta și vor putea veni pelerinii, să dăm slavă lui Dumnezeu slujind la o altă sărbătoare. Foarte mulți au urmărit slujba pe pagina oficială de Facebook a repre­zen­tanței, unde a fost transmisă on-line până spre dimi­neață. I-am pomenit pe toți și îi purtăm în brațe de rugăciune, aici, la Locurile Sfinte, ­nădăjduind să ne revedem curând”, a mai spus părintele arhimandrit Teofil ­Anăstăsoaie.

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt

Inserati termenul dorit si apoi apasati tasta Enter