Sfântul Gheorghe, sărbătorit la Așezământul Românesc de la Ierusalim

La biserica Așezământului Românesc de la Ierusalim a fost săvârșită în noaptea de marți spre miercuri, 5-6 mai 2020, slujba Privegherii Mari în cinstea Sfântului Gheorghe, ocrotitorul locașului. Potrivit calendarului ierusalimitean, Sfântul Mare Mucenic Gheorghe, purtătorul de biruință, este sărbătorit la 6 mai. Anul acesta, slujba Privegherii a fost săvârșită în con­diții speciale, impuse de autori­tă­țile de stat din Ierusalim.

 

„În condițiile pandemiei care s-a răspândit în toată lumea, Țara Sfântă respectă aceleași rânduieli de distanțare, slujbele desfă­șurându-se doar în prezența preoților și ostenitorilor bisericii. Am săvârșit pomenirea Sfântului Mare Mucenic Gheorghe cu priveghere de toată noaptea și l-am rugat ca să se milostivească de noi, să ne ocrotească și să mijlocească înaintea ­Domnului pentru ca să fim păziți și ocrotiți de toate relele și să ridice de deasupra oamenilor și a întregii noastre țări și a lumii această boală pentru a putea să ne reîntâlnim, să ne revedem în comuniune de slujbă”, a spus părintele arhimandrit Teofil Anăstăsoaie, reprezentantul ­Patriarhiei Române la Locurile Sfinte.

Slujba a fost transmisă on-line pe ­pagina de Facebook a Reprezentanței ­Patriarhiei Române la Locurile Sfinte.

„Locurile Sfinte sunt acum pustii, pelerinii nu mai pot veni, dar nădăjduim ca acest lucru să treacă. Aceasta i-am cerut și Sfântului Mare Mucenic Gheorghe, pe care l-am cinstit în mod special în acest an, într-un format nou, pentru că de obicei biserica noastră era plină de pelerini și slujitori. Acum nu am mai ­putut primi nici oaspeți de la Patriarhia Ierusalimului. Am transmis Patriarhului Ierusalimului gânduri bune și ne-a ­încurajat să slujim cu ostenitorii și cu cei de la repre­zen­tanță, iar apoi, când ­vremurile se vor îndrepta și vor putea veni pelerinii, să dăm slavă lui Dumnezeu slujind la o altă sărbătoare. Foarte mulți au urmărit slujba pe pagina oficială de Facebook a repre­zen­tanței, unde a fost transmisă on-line până spre dimi­neață. I-am pomenit pe toți și îi purtăm în brațe de rugăciune, aici, la Locurile Sfinte, ­nădăjduind să ne revedem curând”, a mai spus părintele arhimandrit Teofil ­Anăstăsoaie.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns