Sediu nou pentru Protopopiatul Ploieşti Nord

Protopopiatul Ploieşti Nord are un nou sediu administrativ, într-o clădire pusă la dispoziţie de Parohia „Sfânta Vineri“ din Ploieşti. Slujba de binecuvântare a fost săvârşită luni, 16 februarie, de Preasfinţitul Părinte Timotei Prahoveanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Bucureştilor.

La sfârşitul slujbei de sfinţire, Preasfinţitul Părinte Timotei Prahoveanul a mulţumit tuturor celor care au sprijinit lucrările de amenajare a sediului recent înfiinţatei protoierii şi a subliniat necesitatea consolidării relaţiilor frăţeşti dintre slujitorii care deservesc parohiile arondate Protopopiatului Ploieşti Nord. „Preasfinţia Sa a mai evidenţiat faptul că meritele activităţilor desfăşurate la nivel de protoierie nu aparţin doar personalului care deserveşte această instituţie, ci tuturor celor care sprijină activităţile desfăşurate de către aceasta. De asemenea, a îndemnat preoţii la o mai bună coordonare a activităţilor cu caracter sociopastoral şi la o relansare a activităţilor pastorale, atât de necesare în această perioadă de pregătire duhovnicească“, a precizat pr. Ionuţ-Dragoş Iftimi, responsabil pentru activităţile cu tineretul în cadrul Protopopiatului Ploieşti Nord.

În semn de recunoştinţă şi preţuire, Preasfinţitul Părinte Timotei Prahoveanul a înmânat părintelui protoiereu Adrian Matei, din partea Preafericitului Părinte Daniel, Diploma de onoare „Sfântul Apostol Andrei, Ocrotitorul României“ pentru Protopopiatul Ploieşti Nord. De asemenea, a acordat Diploma de mulţumire Parohiei „Sfânta Vineri“ din Ploieşti, pentru punerea la dispoziţie a clădirii în care funcţionează sediul administrativ al protoieriei, şi Ordinul „Sfântul Ştefan cel Mare“ lui Oleg Tătaru, director SC Artsani SRL Ploieşti, pentru ajutorul acordat la dotarea clădirii. „Clădirea a fost recompartimentată, înfiinţându-se birouri pentru protopop, contabilitate şi secretariat. De asemenea, s-au montat centrala termică şi instalaţia de încălzire, birourile au fost utilate cu mobilier, calculatoare, imprimante, s-a configurat reţeaua de calculatoare, astfel încât să ne putem desfăşura activitatea în cele mai bune condiţii. Toate aceste lucrări s-au realizat cu sprijinul parohiilor din Protoieria Ploieşti Nord (…), dar şi cu ajutorul unor oameni care sunt aproape de Biserică şi de lucrarea ei misionară (…). Suntem recunoscători şi mulţumim Preafericitului Părinte Patriarh Daniel şi Centrului eparhial pentru sprijinul acordat în toată lucrarea de organizare a Protopopiatului Ploieşti Nord“, ne-a declarat pr. protoiereu Adrian Matei.

Protopopiatul Ploieşti Nord îşi desfăşoară activitatea de la începutul acestui an şi cuprinde 60 de parohii din municipiul Ploieşti şi împrejurimi, precum şi Mănăstirea Ghighiu.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns