Ședința Sinodului Mitropoliei Moldovei și Bucovinei

În ziua de 17 ianuarie 2017, la Reședința mitro­po­litană din Iași, s-a întrunit, în ședință de lucru, Si­nodul mitropolitan al Mitropoliei Moldovei și Bucovinei, sub președinția IPS Părinte Mi­tropolit Teofan. La sinod au mai participat IPS Pimen, Ar­hie­piscopul Sucevei și Ră­dă­u­ților, IPS Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, PS Corneliu, Episcopul Hușilor, și PS Calinic Botoșăneanul, Epis­cop-­vicar al Arhiepiscopiei Iașilor.

Pe ordinea de zi s-au aflat mai multe subiecte referitoare la viața bisericească din Moldova, care sunt de competența Sinodului mitropolitan: analiza slujbei și acatistelor Sfântului Ierarh Iacob Putneanul, Mitropolitul Moldovei, ale Sfin­ților Cuvioși Sila, Paisie și Natan de la Mănăstirea Sihăstria Putnei, în vederea înaintării spre aprobare de către Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române, analiza lucrării misionare a Asociației „Oastea Domnului“ din Mitropolia Moldovei și Bucovinei, precum și diferite aspecte cu caracter administrativ și patrimonial.

De asemenea, în cadrul șe­din­ței Sinodului mitropolitan s-au analizat evoluțiile recente din cuprinsul Mitropoliei Moldovei și Bucovinei cu privire la problematica legată de Sfântul și Marele Sinod al Bisericii Ortodoxe, care a avut loc în insula Creta în luna iunie 2016. S-a insitat și cu acest prilej asupra necesității abordării acestei probleme cu discernământ, a evitării tendințelor schismatice și a stăruirii în mărturisirea dreptei credințe și în rugăciune pentru păstrarea unității Bisericii.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns