În Sala Conventus din Palatul Patriarhiei a avut loc marţi, 2 octombrie, ședința de lucru a Consiliului Consultativ al Cultelor din România. La eveniment a participat și Victor Opaschi, secretar de stat pentru culte. Secretariatul consiliului a fost alcătuit din pr. Ionuț-Gabriel Corduneanu, vicar administrativ patriarhal, și arhid. George Grigo­riță, consilier patriarhal.

 

După cuvântul de deschidere al Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, a luat cuvântul Prea­sfințitul Părinte Mihai Frățilă, Episcop al Episcopiei Greco-Catolice „Sfântul Vasile cel Mare” de București, preșe­dintele acestei ședințe a Consiliului Consultativ al Cultelor din România. În continuare, au fost adresate mesaje ale reprezen­tanților mai multor culte. Au urmat dezbateri privind susținerea împreună în spațiul public a modificării definirii căsătoriei în Constituția României, în sensul că familia se întemeiază pe căsătoria dintre un bărbat și o femeie, necesitatea promovării împreună a participării cetă­țenilor români la referendumul din 6-7 octombrie și prezentarea de către parti­cipanți a unor aspecte deosebite din viața cultelor recunoscute din România. Luările de cuvânt s-au finalizat prin prezentarea și aprobarea unui comunicat al Consiliului Consultativ al Cultelor din România.

La final, Victor Opaschi, secretar de stat pentru culte, a vorbit despre colecția „Albumele cultelor religioase din România”, anunțând apariția ­primului volum: „Cultul mozaic în ­România: istorie și patrimoniu” ­(Editura Paideia, 2018). Albumul a 
fost prezentat de prof. univ. dr. Ion Bănșoiu, directorul Editurii Paideia.

 

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt

Inserati termenul dorit si apoi apasati tasta Enter