Ședință de lucru a Consiliului Consultativ al Cultelor din România

În Sala Conventus din Palatul Patriarhiei a avut loc marţi, 2 octombrie, ședința de lucru a Consiliului Consultativ al Cultelor din România. La eveniment a participat și Victor Opaschi, secretar de stat pentru culte. Secretariatul consiliului a fost alcătuit din pr. Ionuț-Gabriel Corduneanu, vicar administrativ patriarhal, și arhid. George Grigo­riță, consilier patriarhal.

 

După cuvântul de deschidere al Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, a luat cuvântul Prea­sfințitul Părinte Mihai Frățilă, Episcop al Episcopiei Greco-Catolice „Sfântul Vasile cel Mare” de București, preșe­dintele acestei ședințe a Consiliului Consultativ al Cultelor din România. În continuare, au fost adresate mesaje ale reprezen­tanților mai multor culte. Au urmat dezbateri privind susținerea împreună în spațiul public a modificării definirii căsătoriei în Constituția României, în sensul că familia se întemeiază pe căsătoria dintre un bărbat și o femeie, necesitatea promovării împreună a participării cetă­țenilor români la referendumul din 6-7 octombrie și prezentarea de către parti­cipanți a unor aspecte deosebite din viața cultelor recunoscute din România. Luările de cuvânt s-au finalizat prin prezentarea și aprobarea unui comunicat al Consiliului Consultativ al Cultelor din România.

La final, Victor Opaschi, secretar de stat pentru culte, a vorbit despre colecția „Albumele cultelor religioase din România”, anunțând apariția ­primului volum: „Cultul mozaic în ­România: istorie și patrimoniu” ­(Editura Paideia, 2018). Albumul a 
fost prezentat de prof. univ. dr. Ion Bănșoiu, directorul Editurii Paideia.

 

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns