Ședință a preoților din Edineț și Dondușeni

Preasfințitul Părinte Antonie, Episcop de Bălți, s-a întâlnit joi, 8 iulie, cu preoții din Protopopiatul Edineț și Dondușeni la Biserica „Adormirea Maicii Domnului” din localitatea Gârbova, raionul Ocniţa, informează Biroul de presă al eparhiei.

Şedinţa a fost deschisă de părintele protopop Igor Roşca, care a prezentat un scurt raport al activităţilor organizate în cadrul Protopopiatului Edineţ şi ­Donduşeni în perioada pandemică.

Printre subiectele discutate au mai fost: intensificarea misiunii pastorale în mijlocul tineretului, dinamizarea misiunii sociale, participarea şi implicarea clericilor în evenimentele misionar-pastorale şi misionar-culturale și organizarea de slujbe misionare în parohii. De asemenea, s-a vorbit despre organizarea conferinţelor dedicate „Anului comemorativ al celor adormiţi în Domnul; valoarea liturgică şi culturală a ­cimitirelor”.

Părintele Roman Botezat, consilier al Episcopiei de Bălţi, a prezentat meditaţia „Preotul în biserică, în familie, în societate”.

Ierarhul a mulţumit preoţilor pentru activitatea misionar-pastorală desfăşurată în parohii şi s-a referit la activitatea pastorală, misionară şi culturală a Episcopiei de Bălţi, menţionând că prezenţa fiecărui slujitor este importantă la aceste evenimente, subliniind necesitatea păstrării unităţii şi a unei mai bune conlucrări între slujitorii Episcopiei de Bălţi.