În ziua pomenirii Sfântului Apostol Andrei, luni, 30 noiembrie, la Suceava a avut loc lansarea programului „Școala de duminică”, informează Biroul de presă al Arhiepiscopiei Sucevei şi Rădăuţilor.

Programul lansat este unul complementar, de tip educațional-catehetic, în cadrul parteneriatului Școală-Biserică, inițiat de către Înaltpreasfințitul Părinte Calinic, chiriarhul locului, şi coordonat de către Sectorul teo­logic-edu­cațional al Arhiepiscopiei ­Sucevei și Rădăuților și de Inspectoratul Școlar Județean Suceava. La întâlnirea on-line au fost prezenți preoți, profesori, directori de școli și reprezen­tanți ai unor organizații ale societății civile.
Evenimentul a fost un prilej pentru împărtă­șirea de experiențe şi un mod de învățare.

În cadrul programului se vor desfă­șura activități instructive, catehetice și socio-educative în 51 de centre „Școala de duminică” și în două centre de tineret (Parohia „Sfântul Ierarh Nicolae”-Ciumârna și Parohia „Sfinții Apostoli Petru și Pavel”-Valea Stânei-Vatra Moldo­viței). Copiii şi tinerii înscrişi vor participa la ateliere catehetice; ate­liere de lectură biblică inter­pre­ta­tivă/compre­hensivă și/sau de scriere creativ-reflexivă; ateliere creative (recuperat mește­șuguri tradi­ționale, pictură pe sticlă, încondeiat ouă, lucru manual, artă culinară, stil de viață sănătos etc.); activități de timp liber de calitate (cor, teatru, sport, cerc de bătut toaca), de vo­luntariat și inițiativă comunitară; activități socio-educative și culturale, de suport și consiliere pentru copiii aflați în situații de risc și/sau în incapacitate de a participa la învățarea on-line; școală de iarnă/de vară, tabere. Moderatori vor fi atât preoții și profesori de religie din comunitățile parohiale amintite, cât și profesori care predau alte discipline, stu­denți și profesioniști din diferite domenii.

Etapa-pilot a programului are loc în perioada decembrie 2020 – martie 2021, urmând ca din aprilie 2021 să fie generalizat în întreaga eparhie.

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt

Inserati termenul dorit si apoi apasati tasta Enter