La biserica ortodoxă românească din Jaca, aparţinând Episcopiei Ortodoxe Române din Ungaria, au început recent ample lucrări de restaurare la locaşul de cult, cu sprijin financiar din partea Secretariatului de Stat pentru Culte de la Bucureşti (SSC), oferit prin intermediul Patriarhiei Române. Lucrările fac parte dintr-un proiect mai amplu, aflat de câţiva ani pe lista Comisiei mixte de dialog româno-maghiare, care a vizat sprijin financiar oferit din partea celor două state, Ungaria şi România, în vederea rezolvării problemelor legate de biserica românească şi casa parohială din Jaca. Lucrările de restaurare vor viza renovarea tencuielii în interior şi exterior şi zugrăvirea integrală a locaşului de cult, înlocuirea pardoselii şi schimbarea uşilor şi a ferestrelor, ele fiind deja demarate.
Prin lucrările aflate în curs de execuţie, dar şi cele efectuate anterior, biserica românească şi casa parohială din Jaca
şi-au schimbat înfăţişarea, putând fi
folosite în condiţii normale, spre bucuria preotului şi a tuturor credincioşilor, dar şi a conducerii Episcopiei Ortodoxe Române din Ungaria.

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt

Inserati termenul dorit si apoi apasati tasta Enter