Reîncep lucrările la Centrul Bisericesc München

Românii din capitala Bavariei fac mari eforturi pentru ridicarea unui așezământ bisericesc ce va cuprinde o biserică, Reședința episco­pală și o mănăstire, dar și un centru comunitar-parohial, conform informațiilor prezentate on-line pe site-ul cbrom.de. După ce a reușit să achizițio­neze un teren în capitala Bavariei, Arhiepiscopia Ortodoxă Română a Germaniei, Austriei și Luxemburgului a început anul trecut lucrările pentru ridicarea Centrului Bisericesc München. Când va fi gata, locașul de cult va semăna cu Biserica „Sfântul Nicolae” Domnesc de la Curtea de Argeș.

„Lucrările de excavare și terasament au durat foarte mult și au fost costisitoare din cauză că pe teren, până în 1974, a existat o fabrică de medicamente. Când aceasta s-a închis, terenul a fost asanat, curățat la normele de atunci, care nu corespund însă celor actuale”, a declarat Prea­sfin­țitul Părinte Sofian Brașo­veanul, Episcop-vicar al Mitropoliei Germaniei, Europei Centrale și de Nord.

Acum, odată cu plecarea anotimpului rece, sunt reluate și lucrările la cel mai amplu proiect de infrastructură al Mitropoliei Germaniei, Europei Centrale și de Nord. Timpul pentru finalizarea lui este însă foarte scurt, deoarece termenul impus de admi­nistrația locală expiră la finalul anului 2018. Din acest motiv, comunitatea românească din München face un apel către toți cei care pot sprijini ceea ce ar putea deveni cel mai important reper identitar pentru românii din sudul Germaniei (contul în care pot fi depuse donații este: DE76 7509 0300 0005 1307 35 – Liga Bank COD BIC:
GENODEF 1M05).

Între lunile iunie-noiembrie ale anului trecut au fost executate pe teren lucrările de excavare a solului și de montare a sprijinirilor metalice, în vederea începerii lucrărilor de betonare pentru fundații și subsoluri. Excavările au durat foarte mult din cauza contaminărilor din teren. Fiecare rând de sol excavat a trebuit să fie pus în grămezi, apoi s-au luat probe, s-au analizat la laborator, s-au așteptat rezultatele analizelor și doar ulterior pământul a putut fi transportat.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns