Redeschiderea locaşurilor de cult din Italia

În Italia, credincioșii au participat duminică, 24 mai 2020, după două luni de carantină, la prima Sfântă Liturghie după semnarea protocolului privind redeschiderea locașurilor de cult din peninsulă.

După două luni de carantină, credincioșii ortodocși români din Italia au participat la prima Sfântă Liturghie după semnarea protocolului cu statul italian privind redeschiderea bisericilor ­ortodoxe din peninsulă cu participarea credin­cio­șilor. Slujbele au fost săvârșite în conformitate cu normele sanitare de prevenire a infectării cu noul coronavirus, se arată pe episcopia-italiei.it.

La Centrul eparhial de la Roma, Sfânta Liturghie a fost săvârșită în aer liber de Preasfințitul Părinte ­Atanasie de Bogdania, Arhiereu-vicar al Episcopiei ­Ortodoxe Române a Italiei. În cuvântul de învă­țătură rostit, Preasfinția Sa a vorbit despre orbirea sufletească ce ne împiedică să vedem suferința aproapelui, a celui aflat în dificultate, în necaz sau în durere, precum și despre darul vederii duhov­nicești. De asemenea, a sub­liniat faptul că orbul din Evanghelie devine mărturisitor al lui Hristos, un adevărat apostol, luminător printre cei căzuți și dascăl printre cei orbiți de păcat. La final, ierarhul le-a transmis credincioșilor prezenți binecuvântarea Preasfințitului Părinte Siluan, Episcopul ­ortodox român al Italiei, și i-a felicitat pe cei impli­cați în această perioadă în proiectele filantropice coordonate de voluntarii paraclisului Mănăstirii „Adormirea Maicii Domnului” de la Centrul eparhial din Roma.

Cu binecuvântarea Preasfinţitului Părinte Episcop Siluan, în data de 22 mai 2020, Centrul eparhial al Episcopiei Ortodoxe Române a Italiei, în colaborare cu Aso­ciația „San Lorenzo dei Romeni”, a întreprins o acțiune social-filantropică dedicată familiilor și copiilor aflați în suferință la Spitalul „Bambino Gesu” din Roma, respectiv la casele care-i găzduiesc: Casa Peter Pan, Casa Ronald McDonald și Casa Amica Onlus. Respectând toate regulile și normele sanitare în vigoare, s-au oferit pachete celor 25 de familii aflate în cadrul acestor instituții filantropice.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns