„Răsăritul cel de Sus”, concertul de colinde al Patriarhiei Române

Centrul de Presă BASILICA al Patriarhiei Române a organizat vineri, 16 decembrie, tradiționalul concert de colinde „Răsăritul cel de Sus”.

Concertul a fost susținut de Grupul psaltic „Tronos” al Catedralei Patriarhale, Corala bărbătească ortodoxă „Te Deum Laudamus” și grupul de colindători din satul Breb, comuna Ocna Șugatag, județul Maramureș.

Evenimentul a avut loc în Aula Magna „Teoctist Patriarhul” din Palatul Patriarhiei, în prezența Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, a membrilor Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române, a unor per­sonalități ale vieții publice ro­mânești, colaboratori din inst­ituțiile publice centrale și locale ale sectoarelor Adminis­trației Patriarhale și Arhiepiscopiei Bucureștilor, colaboratori și sprijinitori ai Centrului de Presă BASILICA, a membrilor Perma­nențelor Consiliului Națio­nal Bisericesc și Consiliului eparhial al Arhiepiscopiei Bucu­reștilor, a unor profesori de la Facultatea de Teologie Ortodoxă „Justinian Patriarhul” și de la Seminarul Teologic Liceal Ortodox din București și a alţi invitați.

După recitalul de colinde susținut de grupul de colindători mara­mu­reșeni, Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, a rostit mesajul „Anotimpul colindelor și al darurilor”. Concertul de colinde s-a încheiat cu momentul festiv dedicat Patriarhului României, prilejuit de sărbătorirea ocrotitorului, și anume Sfântul Proroc Daniel – 17 decembrie.

 

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns