În Catedrala Mitropolitană din Cluj-Napoca, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, a oficiat joi, 2 mai, o slujbă de Te Deum cu ocazia împlinirii a 20 de ani de activitate pentru Radio Renașterea.

 

La eveniment au fost prezenți, alături de Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, Preasfințitul Părinte Vasile Someșanul, Episcopul-vicar al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului, angajații, colaboratorii radioului, membrii Permanenței Consiliului eparhial, oficialități locale și județene, precum și ascultători fideli ai postului de radio.

 

Cu acest prilej, Părintele Mitropolit Andrei a rostit un cuvânt duhovnicesc și i-a felicitat pe toți cei care fac misiune prin intermediul acestui post de radio.

După slujba de Te Deum, în cadrul Zilei Porților Deschise, ascultătorii au putut vizita sediul radioului, având prilejul să-i cunoască pe realizatorii emisiunilor preferate.

Radio Renașterea a fost înființat la inițiativa vrednicului de pomenire Mitropolit Bartolomeu, având menirea ca, „pe calea undelor, cuvântul Evangheliei să coboare de pe amvoane şi să pătrundă în suflete şi conştiinţe”.

Aflat sub patronajul Arhiepiscopiei Ortodoxe Române a Vadului, Feleacului şi Clujului, Radio Renaşterea a început să emită în data de 1 mai 1999, pe frecvenţa 91.2 MHz/FM stereo, 24 de ore din 24, în municipiul Cluj-Napoca şi împrejurimi. Frec­vența pe care Radio Renașterea emite acum în Cluj-Napoca este 91 MHz/FM. Începând cu 1 mai 2004, acesta poate fi recepţionat online, pe internet, la adresa: www.radiorenasterea.ro, iar din data de 1 mai 2005 emite la Bistriţa, al doilea oraş ca importanţă din Arhiepiscopia Vadului, Feleacului și Clujului, pe frecvenţa 102 MHz/FM stereo. Cea mai nouă frecvență pe care Radio Renașterea a început să emită este cea de la Huedin, pe frecvența 99,1 MHz/FM, inaugurată în 2 octombrie 2018. Sediul radioului se află în clădirea Centrului eparhial al Mitropoliei Clujului, Mara­mureșului și Sălajului, din Piața Avram Iancu, nr. 18. Grila de programe cuprinde emisiuni cu caracter religios, cultural, social, muzical și informativ. Redacția cuprinde cinci departamente: teologic, social, cultural-muzical, informativ și tehnic, în care își desfășoară activitatea peste 20 de persoane. Colectivul redacțional este format din tineri cu studii diferite: teologie, muzicologie, filologie, filosofie, teatru și jurnalism. Activitatea postului de Radio Renașterea este susținută de numeroși colaboratori: preoții profesori de la Facultatea de Teologie și Seminarul Teologic Ortodox din Cluj-Napoca, teologi, scriitori, profesori, medici, juriști, folcloriști, muzicologi, artiști, profesori, copii, elevi, studenți, funcționari publici și alții.

 

 

 

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt

Inserati termenul dorit si apoi apasati tasta Enter