Punerea pietrei de temelie a viitoarei biserici din Sögel, Germania

Înaltpreasfinţitul Părinte Serafim, Mitropolitul ortodox român al Germaniei, Europei Centrale şi de Nord, a pus duminică, 9 iunie, piatra de temelie a viitoarei biserici din lemn cu
hramurile „Sfântul Apostol Iacob, ruda Domnului” și „Sfântul Ierarh Nectarie de Eghina”, din Sögel, un oraș situat în nord-vestul Germaniei, informează mitropolia-ro.de. Slujba a fost precedată de Sfânta Liturghie arhierească, în cadrul căreia Mitropolitul Serafim a
hirotonit întru diacon pe teologul Vlad Lia.

 

După împărtășirea credin­cioșilor, ierarhul a ținut un cuvânt de învățătură, în care a explicat care sunt cei patru piloni ai unei comunități creștine: „În primul rând, rugăciunea: venim la biserică pentru ca să ne rugăm; în al doilea rând, să ascultăm cuvântul lui Dumnezeu, să ne obișnuim cu ceea ce Dumnezeu vrea și așteaptă de la noi, oamenii; în al treilea rând, împărtășirea cu Sfintele Taine, Trupul și Sângele Domnului, și în al patrulea rând, această fraternitate creștină care ne face să ne deschidem inima spre semenii noștri mai săraci și să-i ajutăm”, a spus Înaltpreasfinţia Sa. La rândul său, preotul paroh, părintele protopop Marius-Gabriel Matei, a adăugat că prin ridicarea unei biserici românești se pune un început acestei comunități în istoria orașului. „Dezideratul nostru este de a avea un colț de Românie, de a avea un locaș al nostru”, a mai adăugat slujitorul Altarului, mulțumind doamnei primar general Irmgard Welling și domnului Günther Wigbers, primar al celor opt localități care alcătuiesc orașul, pentru susținerea lor, dar și preotului Bernhard Horstmann, păstorul parohiei catolice care găzduiește comunitatea românească din Sögel. Și reprezentanții autorităților locale au luat cuvântul, lăudând inițiativa românească și menționând că vor susține proiectul.

După încheierea Sfintei Liturghii, ierarhul împreună cu preoții și cre­dincioșii, precum și reprezentanți ai comunităților locale catolică și evanghelică, au pornit în procesiune până la locul unde va fi construită biserica (Am Schutzenplatz, 49751 Sögel). Terenul, aflat la intrarea în oraș, a fost concesionat de Primăria Sögel pe 99 de ani, cu suma simbolică de 1 euro pe an, urmând ca aici, pe lângă biserică, să fie construit și un așezământ social.
Mitropolitul Serafim a sfințit apoi o troiță sculptată în lemn, iar după ce fanfara orașului a interpretat imnurile României și Germaniei, a fost pusă piatra de temelie a locașului de cult.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns