Punerea pietrei de temelie a bisericii închinate Sfântului Ștefan cel Mare din Montreuil

Parohia ortodoxă română cu hramul „Înăl­ța­rea Domnului, Sfân­­tul Proroc Ioan Botezătorul și Sfântul Voievod Ștefan cel Mare” din Montreuil (Île de France), păstorită de părintele Valeriu Jornea, a achiziționat de curând un teren de 1.056 mp pentru construirea unei biserici și a unui centru cultural-misionar sub ocrotirea Sfântului Voievod Ște­fan cel Mare.

Slujba punerii pietrei de temelie și Sfânta Liturghie au fost săvârșite în 30 iunie,Duminica a 2-a după Rusalii, a Sfinților Români, de către Înalt­prea­sfințitul Părinte Iosif, Mitropolitul ortodox român al Europei Occidentale și Meridionale, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi din diferite eparhii ortodoxe din Franța.

La eveniment au fost pre­zenți reprezentanți ai auto­rităților locale – primarul loca­lității Montreuil, Patrice Bessac, precum și ai ambasadelor României și Republicii Moldova la Paris.

„Construcția din piatră ce se va săvârși nu este altceva decât un veșmânt care să îmbrace
Biserica Vie, care sunteți dumneavoastră, credincioșii, având credința moștenită de la Sfinții Apostoli, care au primit dreapta credință de la Însuși Mântuitorul Iisus Hristos”, a subliniat Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Iosif în predica sa.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns