Proiect pastoral-misionar în Episcopia Italiei

Episcopia Ortodoxă Română a Italiei a organizat la Roma, în perioada 29-31 ianuarie 2017, un proiect pastoral- misionar și catehetic dedicat Anului omagial al sfintelor icoane, al iconarilor și picto­rilor bise­ricești. În cadrul evenimentului s-au desfă­șurat lucrările Adunării epar­hiale, ale Congresului Episcopiei Ortodoxe Române a Italiei (EORI), dar și mai multe conferințe duhovni­cești. Invitatul din acest an a fost IPS Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos.

 

Proiectul pastoral-misionar și catehetic „Icoana lui Hristos – chipul omului îndum­nezeit”, dedicat clerului și credin­cioșilor ortodocși români din Italia, a debutat duminică, 29 ianuarie, cu săvârșirea Sfintei Liturghii în Paraclisul „Sfântul Alexie, Omul lui Dumnezeu” din Roma, informează Departamentul mass-media și de informare eparhial.

Programul evenimentului a continuat duminică seara, după slujba Vecerniei, cu susținerea conferinței „Importanța icoanei în viața creștinului și a familiei sale” de către Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Casian. În a doua zi a evenimentului, luni, 30 ianuarie, preoții și preotesele din Roma și regiunea Lazio au participat la conferința cu tema „Teologia icoanei – izvor de inspirație pentru transfigurarea vieții noastre”, susținută de IPS Părinte Arhiepiscop Casian în biserica Parohiei Roma III.

A treia zi a proiectului eparhial, marți, 31 ianuarie, a fost dedicată lucrărilor Adunării eparhiale și ale Congresului Episco­piei Ortodoxe Române a Italiei (EORI), prezidate de Preasfințitul Părinte Episcop Siluan. După oficierea sluj­bei de Te Deum, Înalt­prea­sfințitul Părinte Arhiepiscop Casian a susținut o nouă prelegere, intitulată „Icoana lui Hristos – chipul omului îndumnezeit”. La finalul adunării, Prea­sfințitul Părinte Episcop Siluan a avut o convorbire cu caracter duhovnicesc și pastoral-misionar cu clericii, preotesele și reprezen­tanții mireni ai parohiilor din eparhie și cu ceilalți parti­cipanți mireni prezenți la acest eveniment”, a precizat pr. Ioan Lupășteanu, consilier eparhial în cadrul Departamentului mass-media și de informare al Episcopiei Ortodoxe Române a Italiei.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns