Procesiuni sub ocrotirea Maicii Domnului în municipiile Roman şi Bacău

Sâmbătă şi duminică, 11 şi 12 aprilie, după Sfânta Liturghie, atât în municipiul Roman, cât şi în Bacău au fost organizate procesiuni de Florii sub genericul „Maica Domnului, ocrotitoarea celor bolnavi”, informează eprb.ro.

La îndemnul și cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, la Roman a fost ­organizată o procesiune cu icoana Maicii Domnului „Prodromița” și cu icoanele făcătoare de minuni ale Maicii Domnului de la Mănăstirea Giurgeni și Parohia Trifești, alături de racla cu sfintele moaște din ­Catedrala Arhiepiscopală „Sfânta Cuvioasă Parascheva” Roman.

Traseul procesiunii în Protopopiatul Roman a fost următorul: Catedrala Arhiepiscopală – bisericile din Roman – Spitalul ­Roman – bisericile din comunele limitrofe.

Racla și cele două icoane au fost amplasate într-o maşină special pregătită, care le-a purtat în procesiune prin mai multe locații importante din Roman. Sub coordonarea părintelui protopop Dragoș Munteanu, mașina care a transportat sfintele moaște și icoanele Maicii Domnului a fost împodobită cu ramuri de salcie, simbol al intră­rii Domnului Iisus în Ierusalim.

Și băcăuanii au primit mângâierea Maicii Domnului „Prodro­mița”, în Sâmbăta lui Lazăr. Procesiunea impresionantă a fost organizată pe străzile din municipiul Bacău, fiind coordonată de părintele protopop Costică Busuioc, pe traseul: Biserica militară – bisericile din municipiul Bacău – spitalele din oraș – bisericile din comunele limitrofe.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns