Marți, 31 martie 2020, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Pimen, Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților, a avut loc în municipiul Suceava o procesiune cu moaștele Sfântului Mare Mucenic Ioan cel Nou. Pe tot traseul s-au rostit rugăciuni pentru cei infectaţi de noul coronavirus, pentru personalul medical, pentru cei care mențin ordinea publică, precum și pentru toți locuitorii municipiului.

 

Procesiunea a pornit de la ­Catedrala Arhiepiscopală „Sfântul Ioan cel Nou”, sfintele moaște fiind așezate pe o platformă ­împodobită cu flori. Din partea arhiepiscopiei au participat Preasfințitul Părinte Damaschin Dorneanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Sucevei şi Rădăuţilor, și un număr redus de preoți. Traseul a urmat, pe rând, mai multe cartiere ale orașului, însă fără staționări; în dreptul bisericilor, sfintele moaște au fost întâmpinate în sunet de clopot. Un moment emoționant l-a reprezentat scurta trecere prin curtea ­Spitalului Municipal Suceava, acolo unde mulți pacienți așteaptă vindecarea.

„Ne-am rugat astăzi ca el să mijlocească cu mai multă osârdie înain­tea lui ­Dumnezeu, să ridice cât mai grabnic această neputinţă de deasupra acestui oraş, de deasupra întregii ţări şi de pe lumea toată. Ne-am rugat lui cu credinţă, că nu pentru rugăciunile noastre, ci pentru mai bine-primitele rugăciuni ale lui, ale celui care a bineplăcut lui Dumnezeu, Dumnezeu Se va milostivi spre noi. Este vreme de ­rugăciune mai stăruitoare, dar şi de mai multă faptă bună. Suceava este un oraş cu oameni minunaţi, inimoşi, oameni calzi şi buni. Aceştia v-au primit de foarte multe ori şi v-au fost gazdă minunată. Aici, în Bucovina, v-aţi odihnit de multe ori ­trupeşte, aici, în Bucovina, mănăstirile v-au adus linişte şi odihnă sufletească. Aici, în Bucovina, ochiul dumneavoastră s-a bucurat văzând frumoasele ouă ­încondeiate, frumosul port bucovinean sau văzând atât de minunatele picturi ale mănăstirilor noastre. Acum, Suceava este cea care are nevoie de dumneavoastră. Fiţi alături de noi! Împreună ajutăm ­Suceava ca, după ce vor trece toată această durere şi toată această neputinţă, ­Bucovina, încă o dată, să vă primească cu aceeaşi dragoste pe meleagurile sale”, a arătat Preasfinţitul Părinte Damaschin Dorneanul. Pe tot traseul s-au rostit ­rugăciuni pentru cei bolnavi, pentru personalul medical, pentru cei care mențin ordinea publică și pentru toți locuitorii Sucevei, atât de greu încercați în aceste zile. A fost o rugăciune a inimilor, făcută cu multă sobrietate, cu discreție, fără participarea fizică a credin­cioșilor, aceștia rugându-se din locuințele lor. În aceste vremuri de criză, de tulburare și de neli­niște, Biserica Ortodoxă îndeamnă la mai multă rugăciune unii pentru alții, la ­solidaritate, precum și la respectarea ­măsurilor de protec­ție, inspirând încredere și speranță în rândul populației.

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt

Inserati termenul dorit si apoi apasati tasta Enter