Procesiune în Suceava cu cinstitele moaște ale Sfântului Ioan cel Nou

Marți, 31 martie 2020, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Pimen, Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților, a avut loc în municipiul Suceava o procesiune cu moaștele Sfântului Mare Mucenic Ioan cel Nou. Pe tot traseul s-au rostit rugăciuni pentru cei infectaţi de noul coronavirus, pentru personalul medical, pentru cei care mențin ordinea publică, precum și pentru toți locuitorii municipiului.

 

Procesiunea a pornit de la ­Catedrala Arhiepiscopală „Sfântul Ioan cel Nou”, sfintele moaște fiind așezate pe o platformă ­împodobită cu flori. Din partea arhiepiscopiei au participat Preasfințitul Părinte Damaschin Dorneanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Sucevei şi Rădăuţilor, și un număr redus de preoți. Traseul a urmat, pe rând, mai multe cartiere ale orașului, însă fără staționări; în dreptul bisericilor, sfintele moaște au fost întâmpinate în sunet de clopot. Un moment emoționant l-a reprezentat scurta trecere prin curtea ­Spitalului Municipal Suceava, acolo unde mulți pacienți așteaptă vindecarea.

„Ne-am rugat astăzi ca el să mijlocească cu mai multă osârdie înain­tea lui ­Dumnezeu, să ridice cât mai grabnic această neputinţă de deasupra acestui oraş, de deasupra întregii ţări şi de pe lumea toată. Ne-am rugat lui cu credinţă, că nu pentru rugăciunile noastre, ci pentru mai bine-primitele rugăciuni ale lui, ale celui care a bineplăcut lui Dumnezeu, Dumnezeu Se va milostivi spre noi. Este vreme de ­rugăciune mai stăruitoare, dar şi de mai multă faptă bună. Suceava este un oraş cu oameni minunaţi, inimoşi, oameni calzi şi buni. Aceştia v-au primit de foarte multe ori şi v-au fost gazdă minunată. Aici, în Bucovina, v-aţi odihnit de multe ori ­trupeşte, aici, în Bucovina, mănăstirile v-au adus linişte şi odihnă sufletească. Aici, în Bucovina, ochiul dumneavoastră s-a bucurat văzând frumoasele ouă ­încondeiate, frumosul port bucovinean sau văzând atât de minunatele picturi ale mănăstirilor noastre. Acum, Suceava este cea care are nevoie de dumneavoastră. Fiţi alături de noi! Împreună ajutăm ­Suceava ca, după ce vor trece toată această durere şi toată această neputinţă, ­Bucovina, încă o dată, să vă primească cu aceeaşi dragoste pe meleagurile sale”, a arătat Preasfinţitul Părinte Damaschin Dorneanul. Pe tot traseul s-au rostit ­rugăciuni pentru cei bolnavi, pentru personalul medical, pentru cei care mențin ordinea publică și pentru toți locuitorii Sucevei, atât de greu încercați în aceste zile. A fost o rugăciune a inimilor, făcută cu multă sobrietate, cu discreție, fără participarea fizică a credin­cioșilor, aceștia rugându-se din locuințele lor. În aceste vremuri de criză, de tulburare și de neli­niște, Biserica Ortodoxă îndeamnă la mai multă rugăciune unii pentru alții, la ­solidaritate, precum și la respectarea ­măsurilor de protec­ție, inspirând încredere și speranță în rândul populației.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns