Procesiune cu moaștele Sfintei Mucenițe Filofteia în județul Argeș

La inițiativa Înaltprea­sfin­țitului Părinte Calinic, Arhiepiscopul Argeșului și Muscelului, credincioșii din cuprinsul eparhiei s-au bucurat de pre­zența moaștelor Sfintei Muce­nițe Filofteia, care au fost purtate în procesiune prin orașele și comunele județului care dețin spitale.

La plecare, chiriarhul locului a rostit două rugăciuni, una pentru încetarea epidemiei și alta către Sfânta Muceniță ­Filofteia, ocrotitoarea județului Argeș, se arată pe site-ul arhiepiscopiei, eparhiaargesului.ro. Ierarhul a rostit și un cuvânt în care a evidențiat că Sfânta Muceniță Filofteia a ascultat întotdeauna rugăciunile credincioșilor.

În cadrul procesiunii, racla cu sfintele moaște a trecut pe lângă multe catedrale, biserici și mănăstiri din județul Argeș, fiind întâmpinată cu multă credință de evlavioșii credincioși argeșeni.

În vreme de secetă, foamete sau în cazul unor boli molipsitoare, Sfânta Filofteia a fost grabnic ajutătoare prin mijlocirea ei la Dumnezeu. Documentele păstrate în ­arhivă relatează că moaștele sfintei au fost purtate de multe ori în procesiune în multe localități ale județului Argeș, precum și în multe alte orașe și comune din sudul țării.

Moaștele Sfintei Mucenițe Filofteia ­ocrotesc Eparhia Argeșului și Muscelului de șase secole, fiind primite de la Vidin de domnitorul Mircea cel Bătrân, care le-a așezat în Biserica Domnească din Curtea de Argeș.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns