Procesiune cu icoana Maicii Domnului şi cu sfinte moaşte în Protoieria Oneşti

Luni, în a doua zi de Paști, în parohiile din Protoieria Onești, Arhiepiscopia Romanului şi Bacăului, a avut loc o procesiune cu icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului de la Mănăstirea Giurgeni și cu racla cu sfinte moaște de la Catedrala Arhiepiscopală din Roman.

Pelerinajul a fost organizat cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, la inițiativa părintelui protopop Ioan Bârgăoanu, pentru încetarea pandemiei de Covid-19. „Biserica vine în sprijinul credincioșilor prin acest popas duhovnicesc al Maicii Domnului și al sfinților. Respectând toate dispozițiile reglementate în acest context de ordonanțele militare, ne-am oprit în dreptul fiecărei biserici și am rostit o rugăciune”, a declarat ­părintele protopop Ioan Bârgăoanu. Icoana ­făcătoare de minuni și racla cu sfinte moaște au fost însoțite de către părintele stareț al Mănăstirii Giurgeni, protosinghelul Nicolae, și de către ­părintele protopop de Oneşti.

„Rugăciunile Maicii Domnului și ale tuturor sfinților purtați în această procesiune să ne fie spre ocrotire de tot răul, pentru vindecarea ­bolilor sufletești și trupești, să umple de bucuria și pacea Învierii Domnului inimile tuturor credincioșilor! Hristos a înviat!”, a mai adăugat părintele protopop.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns