Episcopia Ortodoxă Română a Italiei a inaugurat joi, 11 februarie, primul centru social al eparhiei, a cărui destinaţie este ajutarea românilor din Roma şi împrejurimi. Aşezământul social a primit hramurile „Sfântul Alexie, Omul lui Dumnezeu“ şi „Sfântul Mucenic Laurenţiu Arhidiaconul“, iar sediul se află în apropierea Paraclisului episcopal „Sfântul Alexie, Omul lui Dumnezeu“ din Torre Spaccata, Roma.

La finalul slujbei de binecuvântare, Preasfinţitul Părinte Siluan, Episcopul ortodox român al Italiei, i-a felicitat pe părintele Gabriel Popescu, consilier social eparhial, pe toţi cei care au contribuit la realizarea acestei lucrări social-filantropice şi a explicat necesitatea centrului social pentru persoanele aflate în situaţii-limită. „De multă vreme am făcut demersuri la autorităţile de la Roma pentru a obţine un spaţiu destinat unui centru special, unde oamenii să poată să vină să-şi spună necazurile, problemele, să primească o îndrumare, o orientare, o soluţie, o haină, un aliment. Adică, să găsească o uşă deschisă, dar, mai ales, o inimă deschisă. A lucra în slujirea celor neputincioşi este una dintre cele mai nobile slujiri în Biserica noastră, fiindcă a sluji pentru cei săraci, lipsiţi şi străini înseamnă a sluji pe Hristos Domnul Însuşi“, a precizat Preasfinţitul Părinte Episcop Siluan.

La buna organizare şi funcţionare a centrului social vor contribui voluntar persoane specializate şi credincioşi din parohiile ortodoxe româneşti din Roma şi împrejurimi.

 

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt

Inserati termenul dorit si apoi apasati tasta Enter