Prim-ministrul României a vizitat șantierul Așezământului Bisericesc din München

Prim-ministrul României, Ludovic Orban, însoțit de reprezentanți ai autorităților statului român, a vizitat sâmbătă, 15 februarie 2020, șantierul viitorului Așezământ Bisericesc Românesc din München-Aubing, Germania.

Delegația a fost întâmpinată pe șantier de Preasfințitul Părinte Sofian Brașoveanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Ortodoxe Române a Germaniei, Austriei și Luxemburgului, împreună cu inginerul Daniel Baicu, managerul de proiect al firmei constructoare, arhitectul Matei Stoean, reprezentant al grupului de arhitecți și proiectanți, precum și inginerul Radu Piturlea, vicepreședintele firmei constructoare.

Prim-ministrul României, Ludovic Orban, a fost însoțit de Bogdan Aurescu, ministrul de externe al României, și de Ion Oprișor, consilier prezidențial. Din delegație au făcut parte și ambasadorul României la Berlin, Emil Hurezeanu, și consulul general al României la München, Ramona Chiriac.

Prim-ministrul României a apreciat calitatea lucrării și a subliniat faptul că Așezământul Bisericesc Românesc din München-Aubing va avea un rol important în viața comunității românilor din München și din întreaga Germanie, se arată pe site-ul Mitropoliei Ortodoxe Române a Germaniei, Europei ­Centrale și de Nord, mitropolia-ro.de.

 

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns