Prilej de sfântă comuniune și de cooperare misionară

Cuvântul de bun venit rostit de Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul României, la primirea Preafericitului Părinte Teofil al III-lea, Patriarhul Ierusalimului și al întregii Palestine, în Catedrala Patriarhală „Sfinții Împărați Constantin și Elena”, București, 29 noiembrie 2018

 

Preafericirea Voastră Teofil al III-lea,
Patriarhul Ierusalimului și al întregii Palestine,

În numele membrilor Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române, al clerului și credincioșilor ortodocși din România, cu deosebită dragoste în Hristos, vă adresăm un călduros bine ați venit în Ţara și în Biserica noastră!

Ne amintim cu bucurie de ultima vizită fraternă pe care ați făcut-o în România, în anul 2014, la sărbătoarea Sfântului Cuvios Dimitrie cel Nou, Ocrotitorul Bucureștilor. Preafericirea Voastră, astăzi, suntem din nou împreună în Catedrala Patriarhală istorică, pregătindu-ne să-l prăznuim pe Sfântul Apostol Andrei, cel întâi chemat, Ocrotitorul României și, acum, al Catedralei Naționale, al cărei Altar l-am sfințit zilele trecute.

Acesta este și principalul motiv al vizitei Preafericirii Voastre de anul acesta, să concelebrăm, pentru prima dată, hramul Catedralei Naționale, ca mărturie și prilej de sfântă comuniune și de cooperare misionară între Bisericile noastre.

În această lumină a comuniunii frățești și a cores­ponsabilității pastorale, ne rugăm lui Dumnezeu să reverse darurile Sale cele bogate peste Preafericirea Voastră, dorindu-vă să aveți, împreună cu membrii delegației ce vă însoțește, o vizită binecuvântată în Ţara și în Biserica noastră!

 

† Daniel

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române

 

Titlul aparține redacției cotidianului „Ziarul Lumina“

 

 

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns