Preşedintele României, pelerin la Locurile Sfinte

Președintele României, Klaus Werner Iohannis, și soția sa, Carmen Iohannis, au vizitat marți, 8 martie, Reprezentanța Patriarhiei Române de la Ierusalim. Delegaţia românească a fost întâmpinată în biserica aşezământului monahal de arhim. Teofil Anăstăsoaie, Reprezentantul Patriarhiei Române la Locurile Sfinte şi Superiorul Aşezămintelor Româneşti de la Ierusalim, Ierihon şi Iordan, și de obștea ostenitorilor.

În Biserica „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe” a Reprezentanţei Patriarhiei Române din Ierusalim, arhim. Teofil Anăstăsoaie le-a adresat membrilor delegaţiei un cuvânt de bun venit și le-a prezentat istoria existenței și misiunii românești la Locurile Sfinte, precum şi frumusețea arhitecturii și a obiectelor liturgice cu care este înzestrat așezământul. „Preşedintele României a mulțumit pentru primirea călduroasă și specială în această casă românească din Ierusalim, menționând că, deși Ambasada României în Israel nu are un birou în Cetatea Sfântă, Re­pre­zen­tanța Patriarhiei Române este o adevărată ambasadă spirituală, unde toți românii care vin la Sfintele Locuri sunt primiți cu dragoste și se pot ruga în graiul străbun”, ne-a declarat arhim. Teofil Anăstăsoaie.

Vizita-Iohanis-Ierusalim-2La final, președintele României a primit în dar din partea Re­pre­zen­tanței Patriarhiei Române o copie a Stelei de la Betleem, lucrată în sidef, și o Biblie românească legată în coperte din lemn de măslin. Din delegația președintelui au făcut parte și ministrul afacerilor externe, domnul Lazăr Comănescu, ministrul educației, domnul Adrian Curaj, și mai mulți consilieri prezidențiali.

Luni, 7 martie, Excelenţa Sa președintele Klaus Iohannis și dele­gația însoțitoare au fost primiţi la Palatul Patriarhiei Ierusalimului de către Preafericitul Părinte Teofil al III-lea, Patriarhul Ierusalimului. „În cadrul întâlnirii oficiale, Patriarhul Ierusalimului a felicitat cuplul prezidențial pentru vizita la Sfintele Locuri și a oferit Președintelui Klaus Iohannis Ordinul Sfântului Mormânt. Apoi, în sunetul clopotelor, întreaga delegație a coborât în Biserica Sfântului Mormânt, fiind condusă de Patriarhul Teofil al III-lea. Au fost vizitate principalele Altare sfinte: Piatra Ungerii, Golgota, Sfântul Mormânt și Biserica Învierii”, a precizat arhim. Teofil Anăstăsoaie. De asemenea, preşedintele României s-a întâlnit cu un grup de pelerini români, aflaţi în pelerinaj cu sprijinul Agenţiei de pelerinaje „BASILICA Travel” a Patriarhiei Române.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns