Preşedintele Republicii Moldova în vizită la Mitropolitul Basarabiei

Înaltpreasfinţitul Părinte Petru, Arhiepiscopul Chişinăului, Mitropolitul Basarabiei şi Exarh al ­Plaiurilor, a primit la sediul Mitropoliei Basarabiei din ­Chişinău vizita preşedintelui Republicii Moldova, Maia ­Sandu. Întâlnirea a avut loc ­vineri, 11 decembrie 2020.

În cadrul discuţiilor, Înaltpreasfinţitul Părinte Petru a expus viața Mitropoliei Basarabiei și a scos în evidență rolul Bisericii în societatea actuală, implicarea social-filantropică a mitropoliei pe care o păstoreşte, care a fost și este activă, în timpul pandemiei, spre folosul semenilor. `Mitropolia Basarabiei este dedicată filantropiei în lucrarea ei socială și îndeamnă la jertfă față de popor. În perma­nență face eforturi concrete de ajutorare a persoanelor defavorizate, având proiecte și activi­tăți social-filantropice. Impli­carea Mitropoliei Basarabiei urmează modelul absolut al lui Hristos de a ajuta pe cei în nevoi și suferință. Biserica promovează iubirea aproapelui, ea nu se ocupă numai de zidirea sufletului, ci și de condiția materială a oamenilor. Ne bucurăm când, prin buna rânduială a lui Dumnezeu, reușim să colaborăm, frumos și constructiv, cu diferite instituții ale statului. Noi nu ne suprapunem activi­tăților de caritate administrate de stat, ci ne străduim să ­ajutăm, să completăm, unde ­este cu putință, spre folosul ­semenilor noștri. Mitropolia ­Basarabiei își deschide larg porțile ca partener de dialog și reprezintă un element fundamental în modernizarea socie­tății și prosperitatea poporului. Cu smerenie, Îl rugăm pe Mântuitorul Hristos să vă dăruiască în continuare aceeași râvnă, putere de muncă și determinare în misiunea pe care v-ați ­asumat-o la cârma Republicii Moldova și doresc să aveți întotdeauna bucurii care să se reverse asupra poporului pe care îl conduceți. Domnul să vă țină cu zile îndelungate și să vă ocrotească în tot lucrul bun spre prosperitatea cetățenilor, iar darurile Duhului Sfânt să reverse asupra domniei voastre înțelepciune și stăruință”, a arătat Înaltpreasfinţitul Părinte Mitropolit Petru.

Excelența Sa, Doamna Preșe­dinte al Republicii ­Moldova, Maia Sandu, a mulțumit pentru cuvintele de încurajare adresate de Mitropolitul Basarabiei și și-a manifestat dorinţa unei colaborări care va aduce beneficii cetă­țenilor din Republica Moldova.

Înaltpreasfinția Sa a oferit în dar o icoană a Preasfintei Născătoare de Dumnezeu și a Mântuitorului Iisus Hristos, ­care să vegheze asupra conducerii țării, dar și a întregului popor.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns