Premierul Boiko Borisov a discutat cu arhiereii bulgari despre noua lege a cultelor

La Palatul Sinodal din Sofia a avut loc pe 4 octombrie întâlnirea prim-ministrului Bulgariei, Boiko Borisov, cu Preafericitul Părinte Neofit, Patriarhul Bulgariei, şi membrii Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Bulgare, anunţă Bg-patriarshia.bg. Întâlnirea a fost stabilită pe baza discuţiilor pe marginea proiectului noii legi a cultelor, aflat în dezbatere în Parlamentul bulgar. La întâlnire au participat şi deputaţi, membri ai celor mai mari partide din ţara vecină.

 

Alături de Patriarhul Neofit au fost Mitropoliţii Ioan de Sliven, Grigorie de Veliko-Târnovo, Gavriil de Loveci, Antonie al Europei Occidentale şi Centrale, Serafim de Nevrokop, Naum de Ruse, Ciprian de Stara-Zagora, Grigorie de Vraca, Daniil de Vidin, precum şi Episcopul Gherasim de Melnişki. Li s-au alăturat consilieri juridici ai Patriarhiei. Patriarhul Neofit şi-a manifestat îngrijorarea privind unele abuzuri împotriva credincioşilor care ar putea apărea după adoptarea legii. Recent, Patriarhia Bulgară a transmis mai multe amendamente la acest proiect, conform viziunii sale.

Premierul Borisov a declarat că doreşte ca această lege să fie cât mai bună şi să ţină cont de realităţile confesionale ale Bulgariei, fără a se ajunge la vreun conflict între Biserică şi Stat.

La sfârşitul întâlnirii, Patriarhul Neofit i-a dăruit premierului o icoană cu chipul Sfântului Climent al Ohridei, dorindu-i să aibă înţelepciune şi putere pentru guvernarea ţării.

 

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns