Premierea câștigătorilor Concursului național de materiale didactice

Câștigătorii Concursului național de materiale didactice „Educația religioasă – tradiție și actualitate“, ediția I, au fost premiați în Duminica părinților și a copiilor, 7 iunie, de Preafericitul Părinte Patriarh Daniel. Evenimentul a avut loc în Muzeul Patriarhilor din Reședința Patriarhală.

Concursul național de materiale didactice „Educația religioasă – tradiție și actualitate“ a fost organizat, cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel și cu aprobarea Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române, de către Sectorul teologic- educațional al Administrației Patriarhale, în perioada 2 februarie – 7 iunie 2015. La concurs s-au înscris 22 de echipe, fiecare fiind formată din doi, trei autori. Aceștia sunt: profesori de religie, profesori care predau alte discipline școlare, specialiști în domenii relevante pentru proiectul propus (arte, literatură, istorie etc.). Obiectivul general al concursului a constat în dezvoltarea unui context competițional, la nivel național, pentru elaborarea de materiale didactice de calitate pentru ora de religie. Pentru prima ediție a concursului au fost analizate materiale didactice pentru clasele a II-a, a III-a și a IV-a. Obiectivele specifice ale acestei ediții a concursului au fost: să identifice autori valoroși de materiale didactice pentru ora de religie; să selecteze materiale didactice de calitate în sprijinul orei de religie, pe baza unui proces de evaluare transparent și în concordanță cu criterii teologice și pedagogice valabile și pentru alte discipline de studiu; să susțină demersuri viitoare de elaborare a unui ghid pentru profesorii care predau disciplina religie la clasele a II-a, a III-a și a IV-a.

Întâistătătorul Bisericii noastre i-a felicitat pe câștigători și a subliniat faptul că această activitate se poate înscrie în perspectiva Duminicii părinților și a copiilor. „Concursul național de materiale didactice «Educația religioasă – tradiție și actualitate» a dat rezultate bune și avem speranța că în viitor se vor îmbunătăți materialele didactice și în același timp vom aduce bucurie copiilor și părinților, mai ales că astăzi este Duminica părinților și a copiilor, după 1 Iunie, care este Ziua Internațională a Copilului. Întrucât Ziua Internațională a Copilului prezintă copilul singur, noi am dorit să avem o Duminică a părinților și a copiilor, care înseamnă o zi de recunoștință adusă lui Dumnezeu pentru darul de a avea copii și de recunoștință a copiilor pentru darul de a avea părinți. Această lucrare a dumneavoastră se poate înscrie în perspectiva acestei Duminici a părinților și a copiilor. În această perspectivă a comuniunii pentru ridicarea demnității omului și pentru bucuria comuniunii oamenilor cu Dumnezeu și întreolaltă, noi organizăm momente din acestea de conlucrare, spre slava lui Dumnezeu, binele Bisericii și bucuria credincioșilor“, a subliniat Preafericirea Sa.

 

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns