Pomenirea eroilor români din cimitirul Soultzmatt, Franța

Praznicul Cincizecimii a fost și anul acesta prilej de pelerinaj la locul de odihnă al celor 687 de soldați români din cimitirul alsacian de la Soultzmatt, Franța, pentru ierarhi și credincioși români din diasporă, printre care membri ai celor două asociații de tineret, ATORG (Germania) și NEPSIS (Franța), se arată pe site-ul mitro­polia-ro.de. IPS Părinte Iosif, Mitropolitul ortodox român al Europei Occidentale și Meridionale, și PS Părinte Sofian Brașoveanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Ortodoxe Române a Germaniei, Austriei și Luxemburgului, au oficiat sâmbătă, 15 iunie 2019, slujba Parastasului pentru eroii români din Primul Război Mondial la Soultzmatt.

Tinerii din cele două asociații de tineret, ATORG și NEPSIS, au vizitat apoi orașele Colmar și Freiburg, situate pe cele două maluri ale Rinului.

În Duminica Cincizecimii, tineri din diferite parohii au participat, alături de credincioșii români din Freiburg, la Sfânta Liturghie arhierească oficiată de PS Părinte Sofian Brașoveanul în Universitätskirche, la biserica Parohiei „Sfântul Mina” din orașul universitar de la poalele munților Pădurea Neagră. Slujba s-a încheiat cu o agapă organizată de parohie în cinstea oaspeților din diferite colțuri ale Germaniei.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns