Pomenirea eroilor din decembrie 1989 la Catedrala Patriarhală

În toate bisericile și mănăstirile ortodoxe din țară și străinătate din cadrul Patriarhiei Române, după Sfânta Liturghie, a fost săvârșită joi, 22 decembrie 2016, o slujbă de pomenire a eroilor care s-au jertfit pentru libertatea, credința și demnitatea poporului român în decembrie 1989.

La Catedrala Patriarhală, slujba de pomenire a celor care s-au jertfit în decembrie 1989 a fost săvârșită de Preasfințitul Părinte Timotei Prahoveanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor, înconjurat de un sobor de slujitori ai catedralei. În cuvântul de învățătură, Prea sfinția Sa a explicat că Biserica Ortodoxă Română îi pomenește pe cei care s-au jertfit în decembrie 1989 pentru credința ortodoxă, precum și pe cei din timpul regimului comunist, când foarte mulți preoți au fost întemnițați, monahiile și monahii au fost alungați din mănăstiri și foarte mulți oameni care au luptat pentru libertate și adevăr au fost închiși, unii dintre ei chiar murind acolo ca martiri.

Slujbe de pomenire a eroilor au mai fost săvârșite în zilele de 21, 22 și 23 decembrie la cimitirele, monumentele și troițele închinate eroilor din decembrie 1989 din întreaga țară. În București, slujbe de pomenire a eroilor din decembrie 1989 au fost oficiate la troița din Ci­mitirul Eroilor Revoluției, la troițele de la Piața Universității, monumentul din Piața Revoluției, troițele de la Socie­ta­tea Română de Radiodifuziune și de la Televiziunea Română, Monumentul Eroilor căzuți la Revoluție de pe bulevar­dul Timișoara și la Monumentul Eroilor Jandarmi, de la Aeroportul Inter­na­țional „Henri Coandă” – Otopeni.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns