Cu binecuvântarea Înaltpreasfin-țitului Părinte Serafim, Mitropolitul ortodox român al Germaniei, Europei Centrale şi de Nord, Preasfințitul Părinte Sofian Brașoveanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Germaniei, Austriei și Luxemburgului, a sfinţit duminică, 2 august, piatra de temelie pentru biserica Parohiei „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe“ din Leipzig, Germania.

După ce a fost primit cu bucurie în mijlocul credincioşilor, Preasfinţia Sa a oficiat Sfânta Liturghie și Taina Sfântului Botez pentru Iulia, al patrulea copil al familiei preotului Ioan Forga, parohul Parohiei “Sfântul Mare Mucenic Gheorghe“ din Leipzig. La final, Preasfinţitul Părinte Sofian Braşoveanul împreună cu preoții slujitori și credincioșii prezenţi au pornit într-o procesiune către locul unde se va amenaja noua biserică a parohiei.

În cuvântul de învățătură rostit cu acest prilej, Preasfinţia Sa a făcut mai întâi o comparație între botezul unui copil și slujba punerii pietrei de temelie pentru o viitoare biserică. La final, ierarhul i-a felicitat și încurajat pe toți credincioșii parohiei, atrăgându-le atenția asupra importanței lucrării de zidire a bisericii, atât pentru viața lor duhovnicească, cât și pentru viitorul generațiilor următoare. Referindu-se la viața duhovnicească în general, PS Sofian Braşoveanul a vorbit apoi despre spiritualitatea poporului român, care este legată mai ales de viața liturgică, ce are în centru slujbele săvârșite în biserică. Alături de Preasfinţitul Părinte Sofian Braşoveanul au mai slujit preotul Ioan Forga, preotul Daniel Alin Ionică și diaconul Mihai Octavian Ilaș.

Noua biserică va fi amenajată în cadrul unui edificiu deja ridicat. „Complexul parohial din Leipzig a fost achiziționat în luna februarie 2015, cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Serafim, care a susținut cu foarte multă dăruire întregul proces de cumpărare (început în luna octombrie 2014) și amenajare a clădirilor (începută în luna februarie 2015). Din mila și cu ajutorul lui Dumnezeu, credincioșii din Leipzig speră să finalizeze în acest an renovarea acoperișului, zidirea turnului-clopotniță, instalarea sistemului de încălzire prin pardoseală și renovarea fațadei viitoarei biserici, pentru a putea cât mai curând sluji în viitorul sfânt locaș“, a declarat pr. paroh Ioan Forga.

2

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt

Inserati termenul dorit si apoi apasati tasta Enter