„Ziarul Lumina”  împreună cu Sectorul Pelerinaje al Patriarhiei Române au răsplătit duminică, 25 noiembrie, eforturile a 100 de cititori ai ziarului care au câștigat concursul „Pelerinii Luminii – 100 pentru Catedrala Națională”. Pelerinii au avut prilejul să participe în catedrală la slujba de sfințire a locașului de închinăciune și la Sfânta Liturghie săvârșite de Sanctitatea Sa Bartolomeu, Arhiepiscopul Constantinopolului – Noua Romă și Patriarh Ecumenic, împreună cu Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, și un impresionant sobor de ierarhi, preoți și diaconi.

O sută de români din diferite colțuri ale țării au câștigat concursul „Pelerinii Luminii – 100 pentru Catedrala Națio­nală”, organizat de „Ziarul Lumina”, astfel că au avut șansa unică de a se afla duminică în Catedrala Mântuirii Nea­mului, la slujba de sfințire a acesteia. Cotidianul Patriarhiei Române împreună cu Sectorul Pelerinaje au împlinit, în acest fel, dorința acestor oameni de a fi părtași la cel mai important eveniment din istoria ultimilor 100 de ani. Pelerini din majoritatea județelor țării au ajuns de sâmbătă în București și au fost cazați la Centrul cultural-social „Familia” din orașul Pantelimon, iar a doua zi împreună cu câștigătorii bucureșteni ai concursului au mers pe Dealul Arsenalului pentru a participa la evenimentele liturgice legate de sfințirea catedralei. După sfințire și Sfânta Liturghie, pelerinii au putut intra în Sfântul Altar, unde au sărutat Sfânta Evanghelie și Sfânta Cruce și, totodată, s-au închinat la raclele cu moaștele Sfântului Andrei și Sfintei Ecaterina, aflate acolo spre cinstire. La plecare, fiecare a primit daruri care să le amintească de istoricul eveniment la care au luat parte. Pelerinii nu au părăsit Capitala înainte de a primi felicitări din partea părintelui consilier patriarhal Nicolae Dascălu, directorul Publicațiilor Lumina, care le-a oferit diplome de pelerin și premii, atât din partea ziarului, cât și a Sectorului Pelerinaje al Patriarhiei Române.

La final, pelerinii și-au exprimat bucuria de a fi părtași la acest eveniment istoric, precum și recunoștința pentru binecuvântarea dată de Preafericitul Părinte Patriarh Daniel pentru organizarea acestui concurs. Concursul „Pelerinii Luminii – 100 pentru Catedrala Națio­nală” a fost organizat în perioada mai-septembrie 2018. În tot acest timp au fost publicate 10 întrebări despre unitatea de credință și de neam a poporului român, la care au răspuns numeroși cititori din întreaga țară. Câștigători au fost desemnați acei cititori care au trimis cele mai multe taloane cu răspunsuri corecte, premiul constând într-un pelerinaj la Bucu­rești în perioada 24-26 noiembrie, cu participarea la cel mai mare eveniment națio­nal bisericesc al acestui an, respectiv sfințirea Catedralei Națio­nale.

 

 

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt

Inserati termenul dorit si apoi apasati tasta Enter