Pelerinaj de tradiţie la sărbătoarea hramului mănăstirii gălăţene Buciumeni

Una dintre cele mai cunoscute mănăstiri din Arhiepiscopia Dunării de Jos, aşezată în inima
codrilor din apropierea localităţii gălăţene Buciumeni, şi-a sărbătorit hramul la praznicul Sfintei Treimi.

 

În acest an, pelerinajul tradiţional s-a desfăşurat în mediul on-line din cauza măsurilor sanitare ­impuse de autorităţi. Ca o pregătire pentru marele praznic, în cadrul unor întâlniri virtuale, peste 1.000 de tineri au transmis eseuri, gânduri şi mesaje în care şi-au ­exprimat bucuria reîntâlnirii, chiar şi în spațiul virtual, dar şi nădejdea continuării în condiţii normale a acestei frumoase tradiţii.

În ziua praznicului, Sfânta Liturghie a fost săvârşită la Altarul de vară al ­mănăstirii de Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop Casian, înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi. În cuvântul de învăţătură, ierarhul a vorbit despre lucrarea Sfintei Treimi în lume, subliniind totodată aspecte ce arată continuitatea acestui pelerinaj tradiţional. De asemenea, chiriarhul Dunării de Jos a transmis celor prezenţi mesajul de binecuvântare al Preafericitului Părinte Patriarh Daniel la această zi de sărbătoare, adresat slujitorilor şi credincioşilor cu prilejul Duminicii Părinţilor şi Copiilor.

După Sfânta Liturghie, au fost citite o parte din mesajele şi eseurile realizate de tineri special pentru această zi, iar câţiva dintre aceştia au dorit să intre în dialog cu ierarhul Dunării de Jos prin apel video pentru a simţi bucuria celor prezenţi la sărbătoare, exprimându-şi regretul că nu au putut fi prezenţi fizic, dar şi nădejdea că în anul care va urma vor putea fi iarăşi în comuniune la sărbătoarea Sfintei Treimi în cadrul natural al pădurii de la cunoscuta şi îndrăgita Mănăstire Buciumeni. Întâlnirea tinerilor s-a încheiat printr-o acţiune filantropică, un grup de voluntari oferind mai multor familii cu posibilităţi financiare modeste din localitatea Buciumeni pachete cu alimente şi produse de strictă necesitate.

 

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns