Pelerinaj cu moaştele Sfântului Ioan Gură de Aur la Urziceni

Racla ce adăposteşte un fragment din moaştele Sfântului Ioan Gură de Aur de la Reşedinţa Patriarhală a fost dusă în pelerinaj joi, 19 martie, cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, în municipiul Urziceni, Episcopia Sloboziei şi Călăraşilor. Sfântul odor a fost însoţit de o delegaţie condusă de Preasfinţitul Părinte Timotei Prahoveanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Bucureştilor.

La intrarea în oraş, sfintele odoare au fost întâmpinate de Preasfinţitul Părinte Vincenţiu, Episcopul Sloboziei şi Călăraşilor, înconjurat de preoţi, credincioşi şi copii îmbrăcaţi în costume populare. Alături de racla cu moaştele Sfântului Ioan Gură de Aur a fost scoasă în procesiune şi racla cu moaştele Sfântului Nectarie Taumaturgul. În continuare, s-a mers în procesiune pe Calea Bucureşti până la Catedrala „Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena“, iar sfintele moaşte au fost depuse spre închinare în biserică. Arhim. Rafail Mîţ, vicar administrativ al Episcopiei Sloboziei şi Călăraşilor, a săvârşit o slujbă de Te Deum în prezenţa celor doi ierarhi. Preasfinţitul Părinte Vincenţiu a transmis un cuvânt de mulţumire şi recunoştinţă Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, pentru binecuvântarea aducerii spre închinare a moaştelor Sfântului Ioan Gură de Aur în Episcopia Sloboziei şi Călăraşilor. De asemenea, pr. Bogdan Ionuţ Stancu, protoiereul Protopopiatului Urziceni şi parohul Catedralei „Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena“ – Urziceni, i-a mulţumit Preasfinţitului Părinte Vincenţiu pentru grija arătată în organizarea şi buna desfăşurare a acestui eveniment religios şi i-a dăruit Preasfinţitului Părinte Timotei Prahoveanul o icoană cu Sfântul Ioan Hrisostom, zugrăvită de o elevă a Cercului de pictură „Sfântul Apostol Luca“ din cadrul Protopopiatului Urziceni.

Credincioşii s-au putut închina la moaştele Sfântului Ioan Gură de Aur până duminică, 22 martie, sfântul locaş fiind deschis pe toată durata pelerinajului, când Preasfinţitul Părinte Vincenţiu a săvârşit Sfânta Liturghie, împreună cu Preasfinţitul Părinte Timotei Prahoveanul, în Catedrala „Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena“ din Urziceni.

26

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns