Pelerinaj cu icoana de la Dălhăuți în Eparhia Buzăului și Vrancei

Cu binecuvântarea Înalt­preasfințitului Părinte ­Arhiepiscop Ciprian, Asociația Femeilor Ortodoxe din Arhiepiscopia Buzăului și Vrancei, ce numără peste 8.000 de membre, a organizat scoaterea spre binecuvântare a Icoanei făcătoare de minuni a Maicii Domnului „Hodighitria” („Cea care arată calea”), de la Mănăstirea Dălhăuți, județul Vrancea.

Icoana a fost purtată pe toate văile din Vrancea și Buzău, din sat în sat, din oraș în oraș. „Această icoană a Maicii Domnului, pentru noi, oamenii de la Curbura Carpa­ților, este o mare mângâiere, pentru că a fost scoasă de fiecare dată când vremurile au trimis câte o năpastă asupra oamenilor, iar mângâierea ei nu a întârziat să apară. Îi mulțumim din toată inima ierarhului nostru pentru că a îngăduit și a binecuvântat această cerere a celor 8.000 de membre ale Asociației Femeilor ­Ortodoxe din Arhiepiscopia Buzăului și Vrancei”, a declarat Ana Săcrieru, președinta asociației.

Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Ciprian a binecuvântat această purtare a icoanei pe tot cuprinsul eparhiei, pentru a fi creștinilor mângâiere sufletească în această perioadă în care trebuie să înmulțim rugăciunea. Traseul parcurs a reprezentat o cruce, pornind de la ­hotarul de nord al eparhiei, de la granița cu județele Bacău și Vaslui, până la ­hotarul de sud, granița cu județele Ialomița și Prahova, și de la hotarul de est al eparhiei, granița cu județele Brăila și Galați, până la hotarul de vest, aproape de granița cu județul Covasna și, ­imediat lângă aceasta, cu județul Brașov.

 

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns